Recensie: Misbehaviour is pure schoonheid versus ordinaire vleeskeuring

Recensie: Misbehaviour is pure schoonheid versus ordinaire vleeskeuring
Een waargebeurd verhaal over de Miss World-verkiezing begin jaren 70

Film :

Vanaf 27 augustus draait de film Misbehaviour in de Nederlandse bioscopen. De Miss World-verkiezingen staan op het punt van beginnen, met de wereldberoemde badpakken-ronde in het verschiet. Is het een vrouwonvriendelijke vleeskeuring of draait het om eeuwige schoonheid en roem? Lees hier de filmrecensie van Misbehaviour.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Miss World-verkiezing
Het verhaal speelt zich af in het Londen van 1970, waar de Miss World-verkiezing wordt gehouden. Een groep jonge, feministische vrouwen weet het podium tijdens de liveuitzending te bestormen om zo hun punt te maken. Dat is één kant van het verhaal. De andere kant gaat over de vrouwen die meedoen aan de verkiezing. Niet alleen de populaire witte dames, maar ook de gekleurde vrouwen. Die laatste groep doet vooral mee om hun stem te laten horen.

Gugu Mbatha-Raw in de film 'Misbehaviour'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Misbehaviour blijft erg vlak. Regisseur Philippa Lowthorpe (The Crown) durft niet te kiezen voor komedie of serieus drama. De film is veel te fragmentarisch en kabbelt maar door en door. Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende invalshoeken en dat is te prijzen, maar niet één verhaallijn blijft hangen. Actrice Keira Knightley speelt een rol die we al zo vaak van haar gezien hebben. Alleen de beeldschone Gugu Mbatha-Raw weet als Miss Grenada net wat meer cachet aan haar rol te geven en Jessie Buckley (geweldig in de film Wild Rose) is leuk als stoere chick. De meeste indruk maakt acteur Greg Kinnear als de Amerikaanse komedielegende Bob Hope, die de avond presenteert - inclusief voorspelbare en vrouwonvriendelijke grappen. Leuk voor een keer. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Keira Knightley (The Aftermath) en Jessie Buckley (Judy) is ook Gugu Mbatha-Raw (Miss Sloane) en Greg Kinnear (As Good as It Gets). Deze productie is geregisseerd door Phillippa Lowthorpe (The Third Day).

Misbehaviour is vanaf 27 augustus 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Historisch, Drama, Komedie. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb-score: 6,1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV