Vanavond op tv: nieuw seizoenen van Chateau Meiland en Love Island en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoenen van Chateau Meiland en Love Island en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 31 augustus

Kijktip :

Het nieuwe tv-seizoen is in het afgelopen weekend op volle kracht van start gegaan en ook vanavond keren er weer een aantal geliefde programma's terug, zoals Chateau Meiland en Love Island. Ook gaan er een aantal gloednieuwe programma's van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 31 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Dit vindt Nederland!

SBS 6
18:30 uur

In het nieuwe SBS6-programma Dit vindt Nederland! staat de mening van Nederlanders centraal. Elke werkdag om 18:30 uur worden actuele zaken gepeild, besproken en bediscussieerd. Actuele stellingen, dagelijks gepeild door onderzoeksbureau Motivaction, vormen de basis van het programma. In de studio van Dit vindt Nederland! komen mensen uit de praktijk, de Nederlandse werkvloer, aan het woord en discussiëren krachtige persoonlijkheden met elkaar.


Nieuw: De Vooravond

NPO 1
19:05 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe talkshow De Vooravond, met Fidan Ekiz en Renze Klamer, elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO 1. De twee voeren het gesprek van de dag met nieuwsgasten en terugkerende gezichten. Ook is er aandacht voor onder andere kunst en cultuur, sport en muziek en ruimte voor maatschappelijk debat en een goed politiek gesprek. Ekiz en Klamer volgen met De Vooravond het succesvolle De Wereld Draait Door op.


Nieuw: Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?

SBS 6
19:30 uur

In het nieuwe programma Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen? geeft meester Visser in zijn eigen werkkamer advies aan mensen met uiteenlopende juridische vragen. De afleveringen zijn elke werkdag om 19:30 uur op SBS6. Wat kun je doen als je dure zonnepanelen in de schaduw blijken te liggen? En bij wie kun je terecht als een lekkage enorme schade heeft veroorzaakt? Met dit soort vragen kunnen mensen terecht op het spreekuur van meester Frank Visser.


Docu: Noodweer, ik ben niet begonnen

NPO 2
20:25 uur

In de documentaire Noodweer, ik ben niet begonnen vertellen vier mensen over de emotionele gebeurtenissen die hun leven voorgoed veranderden. Ze waren allemaal slachtoffer in een situatie, maar omdat ze zichzelf met geweld moesten verdedigden veranderden ze in daders. In de rechtspraak wordt hun handelen 'noodweer' genoemd, in uitzonderlijke gevallen kan het leiden tot vrijspraak. Maar zelfs als dat gebeurt zijn de gevolgen in de levens van de betrokkenen enorm.


Terug: Chateau Meiland

SBS 6
20:30 uur

Chateau Meiland is terug met een nieuw seizoen. De komende weken zijn er steeds twee afleveringen per week te zien: op maandag en donderdag om 20:30 uur op SBS6. Het seizoen staat in het teken van verhuizen. De familie Meiland heeft in Hengelo een nieuw stulpje op de kop getikt en zal het Franse leven achter zich laten. Op Chateau Marillaux heeft de coronacrisis grote gevolgen. De kosten lopen door, maar er zijn geen gasten.


Nieuw: Bij ons op het kamp

RTL 5
20:30 uur

In het nieuwe programma Bij ons op het kamp krijg je een kijkje in de trotse gemeenschap van woonwagenbewoners. De bruisende en mysterieuze cultuur maakt het bijzonder en eigenzinnig. Elke aflevering komen terugkerende personages en nieuwe kleurrijke en markante woonwagenbewoners voorbij. Zoals Mario, die zijn succesvolle dj-carrière per direct liet vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was om voor haar te zorgen.


Terug: Love Island

RTL 5
21:30 uur

Het realitydatingprogramma Love Island is weer terug op RTL 5. Elke werkdag om 21:30 uur is te zien hoe jonge singles uit Nederland en Vlaanderen in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland op zoek gaan naar ware liefde. Dag en nacht staan de camera's aan om de ontwikkelingen te volgen. Om zo lang mogelijk op het eiland te mogen blijven, moeten de singles koppels vormen. Als kijker heb je thuis het (liefdes)lot van de kandidaten volledig in handen. Via de Love Island-app kun je stemmen op je favoriete koppel.


Nieuw: Restaurant Misverstand

SBS 6
21:30 uur

In het nieuwe programma Restaurant Misverstand volgen we negen relatief jonge mensen met dementie. Zij gaan onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw als restaurantmedewerker aan de slag. Geen van allen heeft ervaring in de horeca. Johnny de Mol laat als gezicht van het programma op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie.


Nieuw: KL2020: Terug in de lucht

RTL 4
21:30 uur

In de documentaireserie KL2020: Terug in de lucht is, via persoonlijke verhalen van tien KLM'ers, te zien is hoe de KLM de coronacrisis het hoofd biedt en de weg naar herstel vindt. De afleveringen zijn elke maandag om 21:30 uur op RTL 4. Van de sleepdienst tot de directie, van de cabine tot de operatie, de betrokkenheid en bevlogenheid van de KLM'ers is ondanks alles onverminderd. Tegelijkertijd zijn hun ervaringen herkenbaar voor velen.


De slag om Libanon: terug naar rampplek

NPO 2
22:15 uur

In een extra aflevering van de documentaireserie De slag om Libanon, die eind 2019 te zien was, keert Danny Ghosen terug naar de hoofdstad van zijn geboorteland voor een actueel vervolg. Op 4 augustus 2020 wordt Libanon opgeschrikt door een enorme explosie in de haven van Beiroet, die een groot deel van de stad in puin legt en veel slachtoffers maakt. Politiek en financieel staat Libanon er slecht voor. In 2019 gingen mensen massaal de straat op om hun stem te laten horen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoenen van Chateau Meiland en Love Island en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier