Recensie: Babyteeth met Eliza Scanlen betovert en bespeelt alle emoties

Recensie: Babyteeth met Eliza Scanlen betovert en bespeelt alle emoties
Een krachtige debuutfilm zoals ze niet vaak worden gemaakt

Film :

Sinds 27 augustus draait de film Babyteeth in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Shannon Murphy debuteert overtuigend met een orginele en prachtige tragikomedie over de liefde tussen de terminale Milla en de drugsverslaafde Moses. Lees hier de filmrecensie van Babyteeth.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Moses en Milla
Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid als hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (vertolkt door Eliza Scanlen) en de drugsdealer Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in hevige shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar ze gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter echt gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Acteur Ben Mendelsohn in de film 'Babyteeth'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Babyteeth is gebaseerd op een toneelstuk van Rita Kalnejais, die het effectief bewerkte tot een filmscenario. Het verhaal klinkt misschien nogal grimmig, maar Babyteeth blinkt juist uit in zachtmoedigheid en nuancering. De cast zou als ensemble een Oscar moeten winnen, want de film is ijzersterk en het acteren is van zeer hoog niveau - met de innemende maar prachtige rol voor hoofdrolspeelster Eliza Scanlen (Little Women) als middelpunt. Bijna alle emoties voel je voorbij komen, zoals jaloezie, verliefdheid, woede en ga zo maar door. En dat alles met een afschuwelijke ziekte op de achtergrond. Wie de films Lady Bird of Eighth Grade (te zien op Netflix) kan waarderen mag deze film zeker niet missen. Vierenhalve ster.

Cast
Naast Eliza Scanlen (The Devil All the Time) en Toby Wallace (The Society) zijn ook Essie Davis (True History of the Kelly Gang) en Ben Mendelsohn (The King) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Shannon Murphy.

Babyteeth is vanaf 27 augustus 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 112 minuten. IMDb-score: 7,0.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Babyteeth met Eliza Scanlen betovert en bespeelt alle emoties of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier