Donderdag 17 september in Keuringsdienst van waarde: dierziektes en de mens

Donderdag 17 september in Keuringsdienst van waarde: dierziektes en de mens
Coronavirus roept vragen op

Kijktip :

Door de uitbraak van het coronavirus is er opeens veel meer aandacht voor de gevoeligheid van mensen voor dierziektes, en het gemak waarmee deze ziektes overspringen op de mens. Keuringsdienst van waarde besluit in de uitzending van donderdag onderzoek te doen op dit gebied.

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Markten
Het coronavirus is waarschijnlijk afkomstig van een voedselmarkt in China, waar de dieren op elkaar worden gestapeld. Wanneer er iets misgaat, schuift de lokale overheid de problemen liever onder het tapijt - waardoor er niet tijdig wordt ingegrepen. Het lijkt dus niet zo vreemd dat uitgerekend daar een pandemie is ontstaan. Maar hoe zit het eigenlijk in Nederland? Hier stapelen we ook dieren op elkaar; gaat dat in ons land wél goed?

Q-koorts
Keuringsdienst van waarde onderzoekt wat Nederlandse veehouders doen op het risico op ziekten te beperken. Er worden verschillende boeren én een viroloog bezocht, die allemaal zo hun eigen ideeën over het vraagstuk hebben. Een aantal jaar geleden ging het in ons land wel degelijk mis. De Q-koorts sprong over van de geit op de mens. Hoe heeft dat kunnen gebeuren, en hoe ging de Nederlandse overheid met die uitbraak om?

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 17 september in Keuringsdienst van waarde: dierziektes en de mens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen