Vanavond op tv: Onder 1 Dak & Waar doen ze het van?

Vanavond op tv: Onder 1 Dak & Waar doen ze het van?
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 september

Kijktip :

Vanaf vanavond kun je zien of het babyboomers en millennials lukt om samen te wonen, in het nieuwe programma Onder 1 Dak. Ook start Waar doen ze het van?, waarin te zien is hoe vier verschillende gezinnen rondkomen van hun uiteenlopende maandbudgetten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Onder 1 Dak

NPO 3
NPO 3
21:10 uur

In het nieuwe programma Onder 1 Dak gaan babyboomers en millennials het experiment aan door met elkaar te gaan wonen. Is dat de oplossing voor het woningtekort voor jongeren en de eenzaamheid van ouderen? De afleveringen zijn elke woensdag rond 21:10 uur op NPO 3.

Speeddate
Tijdens de speeddate starten twaalf jongeren en twaalf ouderen de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot.

Vooroordelen
Daarna gaan de twee generaties daadwerkelijk een aantal dagen bij elkaar onder één dak wonen. Wat leren deze generaties van elkaar en waar schuurt het? Jongeren zijn lui en ouderen saai, zo luiden de vooroordelen. Hoe pakt dat uit?

Connectie
De afleveringen laten kwetsbare gesprekken zien tussen twee generaties die vaak langs elkaar heen leven. Door het samenwonen ontstaat er een mooie connectie, die ervoor zorgt dat vooroordelen verdwijnen. Jong en oud leert daarbij ook van elkaar.


Nieuw: Waar doen ze het van?

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

In het nieuwe programma Waar doen ze het van? worden vier gezinnen gevolgd die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten. Elke woensdag rond 21:25 uur op NPO 1.

Bespreekbaar
De deelnemende gezinnen geven een inkijkje in hun portemonnee. Waar besteed je je geld aan als je zeven kinderen hebt? En is geld nog leuk als je heel veel hebt? Met de zesdelige serie wil de EO het onderwerp 'geld' en de verschillen in inkomsten en uitgaven bespreekbaar maken.

Schuld
Familie De Vrind heeft een schuld van 75 duizend euro, terwijl bij de Azimi's bijna het dubbele maandelijks binnenstroomt. Zij eten dan ook dagelijks buitenshuis, terwijl Joke en Marco de Vrind afhankelijk zijn van de voedselbank en elke dinsdagvond 'shoppen' bij het grofvuil.

Kleintjes
Annemarie Geerts laat wekelijks voor 450 euro aan boodschappen bezorgen voor haar gezin van negen mensen en Giovanna let serieus op de kleintjes, maar is aan het einde van maand altijd blut.


Andere Tijden: de 'Marokkanen-school'

NPO 2
NPO 2
22:20 uur

Andere Tijden blikt terug op de school die eind jaren negentig even de beroemdste van Nederland werd, toen de rector hardop klaagde dat er te veel Marokkanen op zijn school zaten.

Mediastorm
Politiek correct Nederland opgeschrikt door een rector die aan de bel trekt. Het Niels Stensen College in Utrecht kampt in die jaren met agressie, intimidatie, gestolen tentamenvragen en trekt steeds minder leerlingen. Na de mediastorm die is ontstaan is de reputatie van de school zo verziekt dat sluiting onvermijdelijk is geworden.

Sfeer
Presentator Astrid Sy spreekt oud-leerlingen die zich in de steek gelaten voelen en die de sfeer op school voelden verslechteren. Ook tekendocent Martin Hogeweg en rector Matthé Sjamaar vertellen over hun ervaringen.

Homoseksualiteit
Hogeweg moest de groeiende intimidaties en pesterijen vanwege zijn homoseksualiteit bekopen met een burn-out. Sjamaar is dan al met gedwongen pensioen en heeft tot de dag van vandaag nergens spijt van.


Docu: Vaarwel Amerika

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

In deze ontluisterende documentaire onderzoekt Gideon Levy wat het betekent om te werken voor een overheid die de wetenschap negeert, ontkent en zwart maakt. Hij volgde vier jaar lang klimaatwetenschappers die voor de Amerikaanse overheid werken.

Revolutionair
Tijdens het draaien van de documentaire besluit Gideon dat observeren alleen niet genoeg is. Hij brengt een NASA-wetenschapper in contact met Nederlandse wetenschappers om zo een revolutionair meetinstrument veilig te stellen.

Verkiezingen
Het resultaat van vier jaar filmwerk is deze documentaire die onthult hoe het achter de voordeur van Amerikaanse ministeries eraan toegaat, waardoor deze documentaire - in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen - relevanter is dan ooit.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Onder 1 Dak & Waar doen ze het van? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen