Vanavond op tv: start World Grand Prix Darts, documentaire Ziek gespierd en meer

Vanavond op tv: start World Grand Prix Darts, documentaire Ziek gespierd en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 6 oktober

Kijktip :

De beste darters ter wereld mogen de komende dagen weer laten zien wat ze kunnen tijdens de World Grand Prix, het enige toernooi waar ze moeten beginnen én eindigen met een dubbel. Verder onder meer de heftige documentaire Ziek gespierd. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 6 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: World Grand Prix Darts

RTL 7
19:00 uur

RTL 7 doet vanaf vanavond tot en met maandag 12 oktober dagelijks vanaf 19:00 of 20:00 uur live verslag van het darttoernooi World Grand Prix. Het toernooi zal voor het eerst niet plaatsvinden in Dublin, maar is verplaatst naar het Engelse Coventry. Het is het enige toernooi op de dartkalender waar iedere leg met een dubbel moet eindigen én beginnen. Er doen vier Nederlanders mee: Michael van Gerwen, Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode.


Actiefilm: John Wick - Chapter 2

Veronica
20:30 uur

Veronica zendt vanavond de snoeiharde actiefilm John Wick - Chapter 2 uit. John Wick is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Gebonden door een onontkoombare bloedschuld aan een Italiaanse crimineel, Santino D'Antonio, moet hij naar Italië afreizen waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld. In dit ballet van kogels komt niemand er heelhuids vanaf.


Live: Het Coronavirus: feiten en fabels

NPO 1
20:35 uur

Voor de zesde keer sinds de uitbraak van het coronavirus zendt de NOS een speciale uitzending over de pandemie uit. Vragen van het publiek worden hierin beantwoord door deskundigen. De eerste coronagolf kostte aan 10 duizend Nederlanders het leven, zo becijferde het CBS. Inmiddels is de tweede golf een feit en worden de maatregelen in snel tempo verscherpt. Wat betekenen die maatregelen? Zijn ze zinnig? En hoe zit het nu met het testbeleid in Nederland?


Terug: Hij is een zij

NPO 3
21:15 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Hij is een zij. Jan Kooijman volgt acht transgenderpersonen in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. Dat is vaak een lange weg met veel ups en downs. Maria (22) vindt dat ze geen vagina nodig heeft om vrouw te zijn, maar omdat ze de woorden 'penis' en 'piemel' niet vrouwelijk vindt heeft ze hier iets op bedacht. Finn (40) is transman en werkt al jaren bij defensie, waar hij ooit begon toen hij nog als vrouw door het leven ging. Finn staat op de wachtlijst voor de geslachtsbevestigende operatie: hij wil een penis.


Crisis in de tent: ramp voor uniek concept

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Crisis in de tent helpen topchef Herman den Blijker en succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal Gülnaz Aslan met haar concept om uitsluitend met biologische producten te werken. Gülnaz had al vijftien jaar haar eigen cateringbedrijf en besloot in november 2019 om het roer om te gooien en een nieuw concept te beginnen: Ana's Lams Dis. Op een knisperend haardvuur, dat het hart van de zaak is, bereidt ze Texels lam en werkt ze uitsluitend met biologische producten.


Terug: How the Universe Works

Discovery
21:30 uur

In het nieuwe seizoen van How the Universe Works komen we weer een beetje meer te weten over het ontstaan van ons heelal en de talloze sterrenstelsels die het bevat. We beginnen relatief dichtbij huis met het bezoek van ruimtesonde Juno aan de mysterieuze gasreus Jupiter. Van welk materiaal is de kern van deze enorme planeet nu eigenlijk gemaakt? In de tweede aflevering gaat het programma langs bij Mars om te kijken of het ooit mogelijk is om mensen naar de rode planeet te sturen.


Docu: Ziek Gespierd

NPO 3
21:55 uur

Instagram staat vol afgetrainde mannen. Fitboys met sixpacks lijken de nieuwe norm. De heftige documentaire Ziek gespierd onderzoekt het streven naar het ideale mannenlichaam. Waar sommige jongens hun doel bereiken, pakt het niet voor iedereen goed uit. We volgen de 23-jarige Jorjen Neumann. In zijn puberteit hoopte hij door veel te sporten en gezond te eten een sixpack te ontwikkelen. Maar dat streven pakte helemaal verkeerd uit.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV