Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Mexico, Tussen Kunst En Kitsch is terug en meer

Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Mexico, Tussen Kunst En Kitsch is terug en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 oktober

Kijktip :

Vanavond staat er weer voetbal op het programma, Frank de Boer mag voor het eerst aan de slag als bondscoach voor een oefeninterland tegen Mexico. Maar Tussen Kunst En Kitsch keert ook terug met een nieuw seizoen. Of je kunt kiezen voor Paleis Voor Een Prikkie, Steenrijk, Straatarm of een indrukwekkende documentaire… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Steenrijk, straatarm: Italië & Limburg

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Steenrijk, Straatarm ruilt de familie Bakker uit Nijswiller met de in Italië woonachtige familie van der Linden. Ze leven een week in elkaars huis, met het bijbehorende budget om van te leven. In het noorden van Italië, in de regio Piemonte, startte de familie van der Linden dertien jaar geleden vakantiepark I Muro. In het pittoreske dorpje Bonvicino verwezenlijkten Fred & Irma hun droom: de ultieme Italiaanse vakantiebestemming. Duizend kilometer verderop, in het Limburgse dorpje Nijswiller, woont de familie Bakker. Ze lieten de randstad achter zich omdat hun kinderen te maken kregen met pesterijen, die alles te maken hebben met het autisme van de kinderen. In Nijswiller bouwden de Bakkers een nieuw bestaan op. En dan slaat ook daar het noodlot opnieuw toe. Het zorgbedrijf dat Andre en Sylvia runnen gaat failliet, en zorgt ervoor dat de familie van een paar tientjes per week moet rondkomen.


Terug: Tussen Kunst en Kitsch

NPO 1
20:35 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Tussen Kunst en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De komende weken elke woensdag rond 20:30 uur op NPO 1. De afleveringen komen de komende weken uit onder andere het Spoorwegmuseum in Utrecht, Rijksmuseum Twenthe in Enschede en Museum De Pont in Tilburg. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt vanuit Nationaal Militair Museum Soest getaxeerd. Met onder andere een broche in de Hollandse Jugendstil, een schilderij van ezels op het strand van Isaac Israëls en een kapiteinskist uit de VOC-tijd.


Live: Nederland - Mexico

NPO 3
20:40 uur

Op woensdag 7 oktober speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Mexico in de Johan Cruijff ArenA. De NOS doet om 20.45 uur live verslag op NPO 3 en online via NOS.nl. De livestream is ook te zien via Gids.tv.
De oefeninterland tegen Mexico is de eerste wedstrijd van Oranje met de nieuwe bondscoach Frank de Boer. Komende week speelt Nederland op zondag en woensdag twee Nations League-wedstrijden, tegen Bosnië en Italië.


Paleis voor een Prikkie: woonkamer opknappen

SBS 6
21:30 uur

Deze week gaan interieurontwerpers Brian & Peer in Paleis Voor Een Prikkie naar Tilburg om een woonkamer op te knappen met een budget van 250 euro. In het Brabantse Tilburg woont Emilie met haar zoontjes Imad en Jaouad. Een paar jaar geleden ging het kinderdagverblijf van haar zoontje failliet, waardoor Emilie in de financiële problemen kwam met een flinke, onterechte schuld. Hierdoor heeft ze geen budget om de woonkamer op te knappen, waar ze zich ontzettend voor schaamt. Gaat het de mannen lukken om met het budget van 250 euro weer wat moois te maken voor het gezin?


Docu: Stop Filming Us

NPO 2
22:55 uur

Is een witte, westerse regisseur in staat om de Congolese werkelijkheid te laten zien? In de documentaire Stop Filming Us bevragen Congolezen de postkoloniale blik van regisseur Joris Postema. Terwijl hij probeert zijn blik op Congo te vangen op beeld, wordt hij geconfronteerd met alternatieve zienswijzen van Congolese kunstenaars. Regisseur Joris Postema was tien jaar eerder ook al in Congo om een film te maken voor een ngo. Toen maakte hij kennis met Goma, een door burgeroorlog levensgevaarlijke stad vol geweld en oproer. Hij vroeg zich af: 'Waarom willen al deze mensen hier in deze hel op aarde wonen?' Als hij op pad gaat met Congolese kunstenaars die ook proberen het land te portretteren, ontdekt hij dat zij een heel andere visie hebben. Situaties waaraan zij voorbijlopen, zet hij juist op beeld en andersom. Is het mogelijk voor hem om zijn postkoloniale, westerse bril af te zetten? En als dat niet lukt, moet hij dan niet gewoon vertrekken?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Mexico, Tussen Kunst En Kitsch is terug en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV