Hartverscheurende dramafilm Moonlight zie je vrijdag op NPO 3

Hartverscheurende dramafilm Moonlight zie je vrijdag op NPO 3
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Hoewel het debacle bij de Oscaruitreiking van 2017, waar de verkeerde winnaar van Beste Film werd aangekondigd, de aandacht enigszins afleidde, staat buiten kijf dat Moonlight één van de aangrijpendste dramafilms van het afgelopen decennium is. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt Moonlight streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Moonlight speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren, als hij door jongens die hem pesten Little wordt genoemd, ontmoet hij drugsdealer Juan. De man ontfermt zich over de eenzame Little Chiron, die geen vader heeft en wiens drugsverslaafde moeder Paula een van Juans klanten blijkt te zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Om nog even terug te komen op het fiasco uit 2017: Warren Beatty en Faye Dunaway, de sterren uit de legendarische gangsterfilm Bonnie and Clyde, kondigden destijds per ongeluk La La Land aan als de winnaar van de Oscar voor Beste Film. Er bleek echter een grote fout te zijn gemaakt: Moonlight was de winnaar, en temidden van alle chaos gaf regisseur Barry Jenkins nog een speech. Laten we vooral niet vergeten dat Moonlight een zeer belangrijke film was, in meerdere opzichten. Het verhaal van Chiron is bijzonder aangrijpend, en zijn personage wordt prachtig uitgediept door de drie acteurs die hem vertolken. Ook Mahershala Ali (die een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol won) en Naomie Harris (Oscarnominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol) spelen de sterren van de hemel.

Cast
Naast Trevante Rhodes (Bird Box) en André Holland (Selma) zijn ook Mahershala Ali (Green Book), Naomie Harris (Collateral Beauty) en Janelle Monáe (Hidden Figures) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Barry Jenkins (If Beale Street Could Talk).

Moonlight (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 9 oktober om 22.40 uur te zien op NPO 3. Genre: drama. Tijdsduur: 111 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurende dramafilm Moonlight zie je vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV