Vrijdag in Op1: Tunahan Kuzu over besmettingsgraad in migrantenwijken

Vrijdag in Op1: Tunahan Kuzu over besmettingsgraad in migrantenwijken
De gasten van vrijdag 9 oktober

Kijktip :

Uit de cijfers blijkt dat het Offerfeest mede heeft geleid tot meer besmettingen, en dat de besmettingsgraad in migrantenwijken in de grote steden hoger is dan elders. Tunahan Kuzu van de politieke partij Denk schuift aan bij Op1 om dit probleem te bespreken en verklaren. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder video.

De gasten in Op1 - vrijdag 9 oktober

  • Ivo Niehe’s TV-Show begint aan het veertigste seizoen. Gisteren kreeg de programmamaker een oeuvre-ring tijdens het Televizier-Ring Gala.Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, haalde voor vanavond een aantal parels uit dat rijke oeuvre van Ivo Niehe tevoorschijn. En muzikaal komiek Hans Liberg, die vaak te gast was in Niehe’s TV-Show en met hem samenwerkte, schuift ook aan.
  • Hoogleraar infectiepreventie en lid van het Outbreak Management Team (OMT) Andreas Voss en wetenschapsjournalist Diederik Jekel pleiten vanavond bij Op1 voor strengere en vooral duidelijkere coronamaatregelen. Met de huidige aanpak gaan we het niet redden, vinden ze.
  • Afgelopen week leidde het massale kerkbezoek in Staphorst tot grote ophef. Maar hoe zit het met de naleving van de coronaregels in de moskeeën? Uit de cijfers blijkt dat het Offerfeest mede heeft geleid tot meer besmettingen, en dat de besmettingsgraad in migrantenwijken in de grote steden hoger is dan elders.Tunahan Kuzu van Denk schuift vanavond aan bij Op1 over hoe hij de hogere besmettingsgraad in migrantenwijken verklaart. En welke rol speelt culturele achtergrond in de omgang met de coronamaatregelen?
  • Morgen is het de dag van de psychische gezondheid. Krijg je ons zover dat we ons aan de maatregelen gaan houden en kunnen we een heftige tweede golf psychisch wel aan? Psychiater Damiaan Denys geeft vanavond bij Op1 adviezen om ons aan de maatregelen te blijven houden.
  • Intensivist Meta van der Woude werkt in het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen. Ze raakte tijdens de eerste coronagolf besmet én belandde op haar eigen IC. Maar nu, een half jaar later hebben 20 van haar collega’s van de operatiekamers corona. Vanavond bij Op1 vertelt Meta van der Woude hoe het met haar herstel gaat en hoe de tweede golf wordt ervaren door haar collega’s.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 9 oktokber gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV