Fascinerende film The Lovely Bones zie je dinsdag op RTL 8

Fascinerende film The Lovely Bones zie je dinsdag op RTL 8
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson kennen we van megaproducties als de Lord of the Rings-trilogie en King Kong, maar soms kiest hij ook voor kleine, fantasierijke dramafilms - zoals The Lovely Bones. Deze fascinerende en ontroerende film is dinsdag te zien op RTL 8 en je kunt The Lovely Bones streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Susie Salmon is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt. In de wereld tussen hemel en aarde ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar op te sporen, glijdt Susie's moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Susie volgt ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat opnieuw toe te slaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Voordat Peter Jackson begon aan zijn megalomane Lord of the Rings-project maakte hij onder meer het prachtige drama Heavenly Creatures (1994). Na de megaproducties van de vroege jaren 2000 keerde hij terug naar deze stijl met The Lovely Bones, een ingetogen drama. Het verhaal van de film is fascinerend, maar her en der laat Jackson wel wat kleine steekjes vallen: de toon is wellicht iets té zachtaardig en sentimenteel, wat voor sommige mensen een brug te ver kan zijn. Niettemin kon hij beschikken over een uitstekende cast, waarvan Stanley Tucci (die de moordenaar speelt) werd beloond met een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol.

Cast
Naast Saoirse Ronan (Little Women) en Stanley Tucci (A Private War) zijn ook Mark Wahlberg (Mile 22), Rachel Weisz (The Favourite) en Susan Sarandon (Cloud Atlas) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Jackson (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

The Lovely Bones (2009) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is op dinsdag 13 oktober om 22.30 uur te zien op RTL 8. Genre: drama, fantasy. Tijdsduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV