Fraai filmdrama You're Not You zie je woensdag 14 oktober op RTL 8

Fraai filmdrama You're Not You zie je woensdag 14 oktober op RTL 8
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Na haar Oscarwinnende vertolkingen in Boys Don't Cry (1999) en Million Dollar Baby (2004) heeft Hilary Swank dat niveau eigenlijk nooit meer gehaald, maar zo nu en dan zit er nog een fraaie productie tussen. You're Not You bijvoorbeeld, over een patiënt met ALS. Deze film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt You're Not You streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Het mooie en comfortabele leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt. Ze moet leren leven met de vernietigende en ongeneeslijke spierziekte en samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster. Zo ontmoet ze de chaotische maar enthousiaste studente Bec. Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormt ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Na het internationale succes van de Franse film Intouchables (2011) volgden er binnen no-time een hele reeks klonen. Uiteraard waagde ook Hollywood zich aan een zoetsappige en sentimentele remake, zo'n film waar de critici geen goed woord over te zeggen heeft maar waar het publiek mee wegloopt. You're Not You is zo'n film: een degelijke productie met prima acteerwerk (wat wil je ook, met tweevoudig Oscarwinnaar Swank in de gelederen), maar overgoten met zo'n dikke laag sentimentaliteit dat sommige mensen er een allergische reactie van krijgen. Filmliefhebbers die hier géén last van hebben gaan echter een mooie avond tegemoet.

Cast
Naast Hilary Swank (Away) en Emmy Rossum (Cold Pursuit) zijn ook Josh Duhamel (Love, Simon) en Marcia Gay Harden (Fifty Shades Freed) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door George C. Wolfe.

You're Not You (2014) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op woensdag 14 oktober om 20.30 uur te zien op RTL 8. Genre: drama. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV