Woensdag in Op1: Diederik Gommers bespreekt de nieuwe coronamaatregelen

Woensdag in Op1: Diederik Gommers bespreekt de nieuwe coronamaatregelen
De gasten van woensdag 14 oktober

Kijktip :

Het land staat weer flink op zijn kop, want om 22.00 uur gaan de nieuwe coronamaatregelen in die gisteren werden aangekondigd door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Diederik Gommers is aanwezig bij Op1 om de maatregelen te bespreken. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 14 oktober

  • Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care en OMT-lid, zit vanavond bij Op1 om te praten over de maatregelen die gisteren door het kabinet afgekondigd zijn. Hij heeft goede hoop dat deze nieuwe maatregelen het gewenste effect hebben.
  • Alle horeca gaat vanaf vanavond voor ten minste vier weken dicht. Ook de stamkroeg van volkszanger Wolter Kroes sluit vanavond om 22:00 uur haar deuren. Vanavond bij Op1 brengt hij een ode aan zijn kroegbaas Ton Verstraten en zijn favoriete kroeg om de horeca een hart onder de riem te steken.
  • Enorme corona-testlocaties langs de snelwegen moeten ervoor zorgen dat de GGD eind december 80.000 testen per dag kan afnemen. Daarmee moet een einde komen aan de lange wachttijden voor tests en uitslagen die al sinds augustus de afgesproken 24 uur vér overschrijden. Vanavond bij Op1 gaat voorzitter van GGD Nederland André Rouvoet in op de vraag waarom de testcapaciteit nu nog niet op orde is.
  • Het debat in de Tweede Kamer over de nieuwe coronamaatregelen is nog volop bezig. Nu al is duidelijk dat de kritiek van de oppositie niet mals is. Politiek verslaggever voor EenVandaag Joost Vullings volgt het debat op de voet en doet vanavond de nabeschouwing bij Op1.
  • De oefeninterland en het debuut als bondscoach van Frank de Boer tegen Mexico ging met 0-1 verloren. Pijnlijker was het doelpuntloze gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina. Vanavond sluiten Oranje en Frank de Boer deze interlandperiode af met een uitwedstrijd tegen Italië voor de Nations League. Met Kees Jansma blikken we terug op de wedstrijd en de eerste interlandperiode onder leiding van Frank de Boer.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 14 oktober gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Diederik Gommers bespreekt de nieuwe coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen