Vanavond op tv: Milow in Beste Zangers, start Code Rood over klimaatcrisis en meer

Vanavond op tv: Milow in Beste Zangers, start Code Rood over klimaatcrisis en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 oktober

Kijktip :

Vanavond staat niemand minder dan de Belgische Milow centraal in Beste Zangers. Maar je kunt ook overschakelen naar een gloednieuwe aflevering van Chateau Meiland. Of wil je meer weten over de klimaatcrisis? Zowel Zembla als Code Rood besteedt hier aandacht aan. En er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Salvage Hunters: speciaal seizoen

Discovery
20:30 uur

In dit speciale seizoen van Salvage Hunters zijn niet eerder vertoonde beelden uit de afgelopen seizoenen te zien. Elke donderdag om 20:30 uur op Discovery. Bijna een decennium lang volgt de zender al de Britse antiekhandelaar Drew Pritchard in zijn oneindige zoektocht naar verrassende, opvallende en vooral winstgevende oude voorwerpen. Samen met zijn vaste partner Tee reisde hij door Engeland en Europa en leerde hij ons ondertussen over de geschiedenis van al die zeldzame items. Lang niet alles werd uitgezonden. Wat hij vond was vaak te veel om te tonen in de programma’s. Zonde, want ook die items verdienen een plek in de spotlight. Daarom is er nu een speciaal seizoen met niet eerder vertoond materiaal. De liefhebber van vintage voorwerpen en antiek interieur kan zijn hart weer ophalen. Het is een bijzondere reis langs alle winkels en landhuizen waar deze voorwerpen te vinden zijn. Maar vooral een bijzondere reis door de tijd.


Zembla: de klimaatontkenners

NPO 2
20:30 uur

Zembla doet in deze aflevering onderzoek naar de invloed van klimaatontkenners en de rol van de machtige olie-industrie. 1988: De wereld is klaar om het gevecht aan te gaan met klimaatverandering. Amerika en Europa voorop in de strijd: "Diegenen die denken dat we machteloos zijn tegen het broeikaseffect, vergeten een ding: het Witte Huis-effect!", zegt de Amerikaanse president George Bush Senior. Drie decennia later domineren bosbranden, droogtes en warmterecords meer en meer het nieuws. Tegelijkertijd wordt wetenschap over opwarming van de aarde hevig bekritiseerd en zelfs in twijfel getrokken. In 2017 kondigt Amerika aan zich terug te trekken uit het Klimaatakkoord van Parijs. Hoe is dit mogelijk? In Zembla zoeken Deense onderzoeksjournalisten naar antwoorden op deze vraag. Ze onthullen de rol van de machtige olie-industrie en de geheimen van misschien wel de meest succesvolle lobbyisten van de laatste dertig jaar: de klimaatontkenners.


Chateau Meiland: is de verbouwing op tijd af?

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland wordt het spannend of de familie Meiland de verbouwing van het kasteel op tijd af krijgt en denken ze eraan om er toch te blijven wonen. De droom was om een bed & breakfast te beginnen in Frankrijk, maar eigenlijk vindt de familie Meiland het restaureren en mooi maken van het oude chateau het leukste. Nu de verhuisdatum steeds dichterbij komt, wordt het spannend of ze de verbouwing op tijd af krijgen. Het kleine bijhuisje, de gite, heeft een enorme transformatie ondergaan. Alleen door de coronacrisis heeft het werk lang stil gelegen en nog steeds liggen er grote klussen te wachten. Gelukkig zijn de meeste ruimtes wel klaar en mag Martien doen waar hij het beste in is: op zijn geheel eigen wijze de kamers inrichten en stylen. Het wordt zo mooi dat de familie er eigenlijk wel wil blijven wonen.


Beste Zangers: Milow

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Beste Zangers wordt de Belgische singer-songwriter Milow toegezongen door zijn collega-artiesten. Milow heeft de afgelopen weken laten zien dat hij zich andermans nummers eigen kan maken, maar deze week zijn de rollen omgedraaid en is het de taak aan de andere zangers om een eigen draai te geven aan zijn bekende popnummers en akoestische liedjes. Milow scoorde grote hits met You don’t know, Ayo Technology en You and me (In my pocket). De deelnemers van Beste Zangers kijken ernaar uit om Milows muziek onder handen te nemen. Het resultaat is donderdagavond te zien.


Nieuw: Code Rood

NPO 3
20:55 uur

In het nieuwe programma Code Rood komen de gevolgen van de klimaatcrisis in het dagelijks leven naar voren. Dat gebeurt op basis van de vier seizoenen, de komende vier donderdagen rond 20:55 uur op NPO 3. Ondanks maatregelen die op aarde worden genomen, lijkt de catastrofe inmiddels onafwendbaar. Wetenschappers trekken aan de alarmbel en leggen in dit programma uit hoe het klimaat op de intensive care terechtkwam en wat de impact is op ons dagelijkse leven. In de eerste aflevering gaat het over de lente. Terwijl koolmezen en bonte vliegenvangers een heftige strijd uitvechten, bedachten huisjesslakken een vernuftige strategie om de klimaatcrisis te snel af te zijn. Maar ook voor onze huizen is het Code Rood: de aanhoudende droogte laat woningen verzakken in sneltempo. Mensen in Gouda weten hoe genadeloos een veranderend klimaat kan zijn.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Milow in Beste Zangers, start Code Rood over klimaatcrisis en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier