Zaterdag 24 oktober in Andere Tijden Special: Een ode aan de zorg

Zaterdag 24 oktober in Andere Tijden Special: Een ode aan de zorg
Van Florence Nightingale tot Witte Woede

Kijktip :

Zaterdagavond herhaalt Andere Tijden een special over de zorg, een sector die meer dan ooit de schijnwerpers op zich gericht weet. Andere Tijden Special: Ode aan de zorg is zaterdag 24 oktober te zien op NPO 2.

Andere Tijden Special: Ode aan de zorg gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Roeping
Honderd jaar geleden (en nog ver daarna) was het een roeping: verpleegster worden. Tegenwoordig is het een beroep: met opleidingen, diploma’s en specialisaties.

Andere Tijden duikt in een lange beeldspecial in de geschiedenis van de verpleegster. Rust, reinheid en regelmaat hebben plaats gemaakt voor heisa, herrie en hectiek.

Witte Woede
Ode aan de verpleegster (m/v): van Florence Nightingale halverwege de 19e eeuw tot de actiegroep Witte Woede die eind jaren 80 van de 20e eeuw de noodklok luidde.

Andere Tijden Special: Ode aan de zorg is op zaterdag 24 oktober om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt de special Andere Tijden Special: Ode aan de zorg terugkijken op Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 24 oktober in Andere Tijden Special: Een ode aan de zorg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier