Recensie: Corpus Christi met onvergetelijke rol van Bartosz Bielenia

Recensie: Corpus Christi met onvergetelijke rol van Bartosz Bielenia
Een ijzersterke film uit Polen

Film :

Sinds 8 oktober draait de film Corpus Christi in de Nederlandse bioscopen. We kunnen er kort over zijn: met deze prachtige en ruige film (genomineerd voor een Oscar) bewijst regisseur Jan Komasa zich als één van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema. Lees hier de recensie van Corpus Christi.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zondes, geloof en geheimen
Corpus Christi gaat over Daniel. Hij heeft in een jeugdinstelling gezeten, waar hij een erg gelovige man werd. Wanneer hij de inrichting verlaat, komt hij terecht in een rustig dorpje waar hij per toeval vriendschap sluit met de lokale predikant. Wanneer deze onverwachts afwezig is, neemt Daniel de rol van priester op zich en voert hij enkele omstreden lessen in - terwijl het dorpje nog wordt geteisterd door grote geheimen én verliezen. Corpus Christi is grotendeels gebaseerd op ware feiten.

Acteur Bartosz Bielenia in de film 'Corpus Christi'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Corpus Christi is een grote verrassing en een ruige diamant uit Polen. Het biedt een onwaarschijnlijk verhaal met heftige beelden, dat niet voor tere zielen bestemd is en zeker onder je huid gaat zitten. De cast is ijzersterk en bevat als boegbeeld de jonge acteur Bartosz Bielenia, die transformeert van een zware delinquent met strafblad naar priester. Bielenia zet een waanzinnig sterke rol neer en kan binnenkort maar zo de overstap naar Hollywood maken. Hij laat zien hoe hij van seks en drugs naar preken en psalmen gaat in een verhaal vol drama, dat gek genoeg ook feelgood en comedy in zich heeft. Het einde van de film is echt 'filmhuis', maar even later vallen de puzzelstukken voor de kijker in elkaar. Vier sterren.

Cast
Naast Bartosz Bielenia (Prime Time) en Aleksandra Konieczna (Sweat) is ook Lukasz Simlat (Amok) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jan Komasa (Sala samobójców. Hejter).

Corpus Christi (ook bekend als de titel: Boze Cialo) is vanaf 8 oktober 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 7,7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Corpus Christi met onvergetelijke rol van Bartosz Bielenia of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier