Donderdag in M: Henny Huisman maakt opnieuw een comeback

Donderdag in M: Henny Huisman maakt opnieuw een comeback
De gasten van donderdag 29 oktober

Kijktip :

Tv-veteraan Henny Huisman is weer terug met een nieuw programma, getiteld Een programma over de jaren negentig. Hier komt hij donderdag over vertellen bij Margriet van der Linden in M. Wie schuiven er nog meer aan?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in M - donderdag 29 oktober

  • Programmamaker Marijn Frank is een echte 90's fan en ze besloot haar liefde voor die periode om te zetten in een geschiedenisprogramma. Hiervoor vroeg ze haar idool en 90's icoon Henny Huisman om hulp. Vanavond start hun 8-delige serie Een programma over de jaren negentig. Een blik terug in de tijd met één been in de moderne tijd. Het duo schuift straks aan om over Marijn's 90's-fascinatie te gaan praten. En natuurlijk om met Henny Huisman terug te blikken naar zijn gloriedagen.
  • Bevers werden tweehonderd jaar geleden letterlijk de dood ingejaagd in Nederland vanwege hun vacht en vlees. Na een succesvolle terugkeeractie 30 jaar geleden, is het tij gekeerd. Ze worden weer gespot! Boswachters Thijmen van Heerde en Mathiska Lont schuiven samen met bioloog Auke-Florian Hiemstra aan. Zij praten ons bij over de revival van de bever!
  • Voor de tweede keer in een korte tijd: opnieuw terreur in Frankrijk. Dit keer in Nice. In een kerk werd een vrouw onthoofd en stak de dader een medewerker neer. Het derde slachtoffer werd gedood in een bar voor de basiliek. Zeker zes mensen zijn gewond geraakt. Straks schuift journalist Sinan Can aan, samen met schrijver Bas Heijne en deradicaliseringsexpert Karim Amghar. Wat is er aan de hand in Frankrijk? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor Nederland?
  • De Amerikaanse verkiezingen komen steeds dichterbij. Tóch gaan we even terug naar de presidentsverkiezingen van 2000. Het jaar dat George W. Bush won en het nummer 'I Won't Back Down' van Tom Petty gebruikte. Tot Bush een verbod kreeg op het nummer. Onze huisband Her Majesty zal dit nummer straks spelen, gezongen door zangeres Yori Swart.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in M: Henny Huisman maakt opnieuw een comeback of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier