Recensie: The Craft: Legacy is slecht vervolg op The Craft uit de jaren 90

Recensie: The Craft: Legacy is slecht vervolg op The Craft uit de jaren 90
Met Cailee Spaeny en David Duchovny

Film :

Sinds 29 oktober draait de film The Craft: Legacy in de Nederlands bioscopen. Wie zich de semi-iconische nineties-tienerhorrorfilm The Craft (die andere horrorfilm met Neve Campbell) nog kan te herinneren, kan deze sequel beter overslaan. Een rampzalige heksenkring die nooit woke wordt. Lees hier de filmrecensie van The Craft: Legacy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

"Let the ritual begin"
Het verhaal gaat over vier buitenbeentjes die op school allemaal eenzelfde hobby delen, namelijk hekserij. Gezamenlijk experimenteren ze met duistere krachten om zo wraak te nemen op iedereen die hen gepest heeft. Wanneer ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze aankunnen lijkt alles vreselijk uit de hand te lopen.

Lovie Simone, Gideon Adlon, Cailee Spaeny, Zoey Luna in de film 'The Craft: Legacy'

Beoordeling van Gids.tv: ★
Zelfs in deze coronacrisis heeft de genadeloze lopende band van horrorgigant Blumhouse Productions verrassend veel films afgeleverd. Zo ook deze tienerhorror met hoofdrollen voor Cailee Spaeny én The X-Files-acteur David Duchovny. De lat ligt hoog: de voorganger uit de jaren 90 was een redelijk oninteressante film, maar wel eentje met onmiskenbare charmes die de tijd hebben doorstaan. The Craft: Legacy is een copycat van zijn beroemde voorganger, met een zeer mager, slordig en saai plot. Je zit zelfs te gieren van het lachen als er ook nog een shapeshifter-scène opduikt die de geschiedenis in gaat als de slechtste ooit. Dit hadden ze nooit mogen maken. Eén ster.

Cast
Naast Cailee Spaeny (Bad Times at the El Royale) en David Duchovny (Twin Peaks) zijn ook Michelle Monaghan (Source Code) en Gideon Adlon (Blockers) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Zoe Lister-Jones (Band Aid).

The Craft: Legacy draait vanaf 29 oktober in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Fantasie, Drama. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score: 4,2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Craft: Legacy is slecht vervolg op The Craft uit de jaren 90 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier