Reportage over complotbeweging QAnon donderdag te zien in Medialogica

Reportage over complotbeweging QAnon donderdag te zien in Medialogica
Eerste aflevering van nieuwe reeks

Kijktip :

Vanaf donderdag 5 november is er een nieuwe reeks afleveringen van het onderzoeksprogramma Medialogica te zien op NPO 2. Hierin wordt de berichtgeving van de media tijdens belangrijke nieuwsgebeurtenissen gereconstrueerd. In de eerste aflevering gaat het over complotbeweging QAnon.

Medialogica gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Donald Trump
De complotbeweging QAnon ontstond in de Verenigde Staten, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met honderdduizenden volgers. Ze geloven in een deep state-complot, waar de Amerikaanse president Donald Trump tegen strijdt. Ook zijn ze ervan overtuigd dat er een groot pedofielennetwerk gerund wordt door hooggeplaatste politici en beroemdheden.

Wantrouwen
Om het af te maken koesteren QAnon-aanhangers een wantrouwen tegen de traditionele media. Hoeveel aandacht verdient QAnon eigenlijk? Maakt de berichtgeving de aanhang niet juist groter? En wat is de invloed van de complottheorie op de verkiezingscampagne in de Verenigde Staten. Dat wordt onderzocht in deze aflevering over een spel in de krochten van het internet en de dilemma's waar journalisten mee worstelen.

Het nieuwe seizoen van Medialogica is vanaf donderdag 5 november wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Reportage over complotbeweging QAnon donderdag te zien in Medialogica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier