Documentaire De laatste Sociaal Advocaten maandag te zien op NPO 2

Documentaire De laatste Sociaal Advocaten maandag te zien op NPO 2
Het werk van Advokatenkollektief Rotterdam

Kijktip :

NPO 2 zendt op maandag 9 november de documentaire De laatste Sociaal Advocaten uit, waarin we een kijkje krijgen in de werkzaamheden van het Advokatenkollektief Rotterdam. Hier werken sociaal advocaten aan zaken van mensen die geen geld voor een eigen advocaat hebben.

De laatste Sociaal Advocaten gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Overheid betaalt
Elke burger in Nederland heeft recht op toegang tot de rechter, maar in sommige gevallen kan een advocaat niet betaald worden. In dat geval betaalt de overheid de rechtsbijstand. Dit werk wordt hoofdzakelijk gedaan door idealistische advocaten; zij staan mensen bij die verstrikt zijn geraakt in de regels van een steeds bureaucratischere samenleving. De huidige regering wil het stelsel echter herzien.

Hart en ziel
De overheid wil vanaf nu de hulp van sociale advocaten aanbesteden bij commerciële rechtsbijstandverzekeraars. De documentaire De laatste Sociaal Advocaten biedt ons een inkijkje in het werk van de 'idealistische' advocaten van het Advokatenkollektief Rotterdam. Dit bedrijf is in de jaren zeventig opgericht en advocaten werken er decennialang met hart en ziel voor onbemiddelde mensen. Zonder hun hulp zijn hun cliënten reddeloos verloren.

De documentaire De laatste Sociaal Advocaten is op maandag 9 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De laatste Sociaal Advocaten terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De laatste Sociaal Advocaten maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier