Maandag in Op1: Jörgen Raymann en Machteld Roethof over speech Kamala Harris

Maandag in Op1: Jörgen Raymann en Machteld Roethof over speech Kamala Harris
De gasten van maandag 9 november

Kijktip :

Kamala Harris zal de eerste vrouwelijke vicepresident met een immigratieachtergrond worden in de Verenigde Staten. Strafrechtadvocaat Machteld Roethof en presentator Jörgen Raymann zagen haar nu al een historische speech geven. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 9 november

  • Het is één van de duurste series ooit gemaakt en naar weinig series wordt dan ook zo reikhalzend uitgekeken: het vierde seizoen van de succesvolle serie ‘The Crown’ is bijna uit. De cast van formidabele acteurs bevat oude én nieuwe gezichten, met natuurlijk de gevierde actrice Olivia Colman in de rol van Koningin Elizabeth II. De schijnwerpers worden dit keer gericht op de eerste vrouwelijke premier Margaret Thatcher. Ook krijgen we dit seizoen eindelijk niemand minder dan wijlen Lady Di te zien. Het mislukte huwelijk tussen prins Charles en de iconische prinses Diana speelt een belangrijke rol in het vervolg. Historicus Herman Pleij is fan van het eerste uur en mocht de serie alvast bekijken.
  • Alle ogen zijn gericht op de dagelijkse RIVM-update met het aantal coronabesmettingen. Het lijkt de afgelopen dagen de goede kant op te gaan, maar volgens Verenso-voorzitter en specialist ouderengeneeskunde Jacqueline de Groot is er nog te weinig aandacht voor de verpleeghuizen. Daar gaat het namelijk nog steeds bergafwaarts. Columnist Marcel van Roosmalen zijn moeder zit in het verpleeghuis. Volgens hem is er een wereld van verschil tussen het verpleeghuis in de eerste en in de tweede golf.
  • Joe Biden wordt de president van de Verenigde Staten, na een zenuwslopende week. Hij wil verzoenen en weer samenwerken, maar willen de Republikeinen dat ook? Er is nog een lange, ingewikkelde weg te gaan volgens Amerikacorrespondent Laila Frank en Amerikakenner Raymond Mens. Strafrechtadvocaat Machteld Roethof en presentator Jörgen Raymann zagen de toekomstige vicepresident Kamala Harris nu al een historische speech geven. Ze hoopt een inspiratie te zijn voor jonge meisjes.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 9 november gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Jörgen Raymann en Machteld Roethof over speech Kamala Harris of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier