Recensie: The Witches met kwaadaardige heks Anne Hathaway in de hoofdrol

Recensie: The Witches met kwaadaardige heks Anne Hathaway in de hoofdrol
Roald Dahl's beroemde boek in nieuwe jas

Film :

Sinds donderdag 19 november draait de film The Witches in de Nederlandse bioscopen. Het wereldberoemde boek van Roald Dahl werd in 1990 al eens verfilmd, toen met actrice Anjelica Huston (The Addams Family) in de hoofdrol. Gaat actrice Anne Hathaway - precies 30 jaar later - deze klassieker overtreffen? Lees hier de filmrecensie van The Witches.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

"Witches hate children"
Het verhaal gaat over Luke. Hij en zijn grootmoeder maken een wandelingetje naar zee als ze plots een groep heksen tegen het lijf lopen. Zij proberen kinderen in muizen te veranderen door snoepjes en chocolade te vergiftigen. Aangezien de volwassenen Luke niet willen geloven, is het aan hem om de wereld zoals hij haar kent te redden. Maar dit gaat niet zonder slag of magische stoot.

Actrice Anne Hathaway in de film 'The Witches'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De 1990-versie van The Witches was een duistere, meer donkere verfilming met een waanzinnige rol voor Anjelica Huston, die dagen lang in de grime zat om de meest kwaadaardige heks te vertolken. Deze versie met Hathaway in de hoofdrol, komt duidelijk uit de computer en is lichter van toon. Nog steeds niet geschikt voor de aller-kleinste kinderen, want het blijft een 'beetje' eng en spannend. De vreemde mix van het Russische-Franse en Duitse accent van de "Grand High Witch" was niet nodig geweest, maar al met al zet Hathaway een leuke rol neer. Grote plussen zijn de kostuums, de sfeer en de heerlijke Motown muziek. Deze overbodige, maar aardige familiefilm staat wel in de schaduw van zijn voorganger. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Anne Hathaway (The Devil Wears Prada) en Octavia Spencer (Instant Family) zijn ook Jahzir Bruno (The Christmas Chronicles: Part Two), Stanley Tucci (Transformers: The Last Knight) en Chris Rock (Nobody's Fool). Deze productie is geregisseerd door Robert Zemeckis (Death Becomes Her).

The Witches is vanaf 19 november 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Fantasie, Avontuur, Drama, Komedie. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb-score: 5,4


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Witches met kwaadaardige heks Anne Hathaway in de hoofdrol of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier