Woensdag in Op1: gedupeerden toeslagenaffaire reageren op verhoren Belastingdienst

Woensdag in Op1: gedupeerden toeslagenaffaire reageren op verhoren Belastingdienst
De gasten van woensdag 18 november

Kijktip :

Deze week wordt er veel gesproken over de toeslagenaffaire van de Belastingdienst, waarvan de verhoren zijn begonnen. Vele gedupeerden moesten ontzettend veel geld betalen, waardoor zij financieel aan de grond zitten. Twee gedupeerden vertellen over hun ervaringen. Wie zitten er vanavond nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - woensdag 18 november

  • Baukje Coenen, specialist Oude Meesters bij Sotheby’s, komt vanavond vertellen over een klein en bijzonder waardevol schilderwerk van Rembrandt genaamd ‘Abraham en de engelen’. Voor even is het paneeltje terug op de plek waar het precies 374 jaar eerder werd gemaakt: in het atelier van de Hollandse meester, het huidige museum Het Rembrandthuis. Samen met oud-politicus én oud-veilingmeester Alexander Pechtold vertelt Coenen er alles over.
  • De Tweede Kamer debatteert vandaag weer met premier Rutte en ministers De Jonge en Van Ark over de coronacrisis. Vanavond praten we erover met Joost Vullings, politiek commentator bij EenVandaag. Opmerkelijk was het voorstel van de VVD vandaag voor een indirecte vaccinatieplicht. Wie afziet van de inenting, mag minder. Is daar een Kamermeerderheid voor?
  • Hoe kon het zo ontzettend misgaan bij de Belastingdienst? De parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag onderzoekt waarom er niet is ingegrepen door de verantwoordelijke topambtenaren, die vandaag werden ondervraagd in een hoorzitting over de toeslagenaffaire. Gedupeerde Dulce Goncalves moest 125.000 euro terugbetalen aan toeslagen en raakte daardoor financieel aan de grond. Ook Orlando Kadir werd ten onrechte van fraude beschuldigd en moest ruim 120.000 euro terugbetalen. Zij keken vandaag naar de verhoren en reageren vanavond bij Op1.
  • Tegendraads, moedig en ongrijpbaar: Het is 30 jaar geleden dat Renate Rubinstein overleed. Journalist Ronit Palache is een groot bewonderaar en maakte een bloemlezing van het werk van de meest spraakmakende columniste van de afgelopen eeuw. Vanavond vertelt ze er uitgebreid over bij Op1.
  • Anja Schreijer, Voorzitter Landelijk Overleg Infectieziektebestrijding, is vanavond te gast bij Op1. Ze komt praten over hoe vaccins en de juiste teststrategie ons uit deze coronacrisis kunnen helpen. Uit onderzoek bleek dat de bereidheid om zich te laten vaccineren tegen corona is gedaald. Wat kan de overheid hieraan doen om vertrouwen te winnen?

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 18 november gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: gedupeerden toeslagenaffaire reageren op verhoren Belastingdienst of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV