Vanavond op tv: Danny & the Brotherhood en Typisch Achterhoek

Vanavond op tv: Danny & the Brotherhood en Typisch Achterhoek
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 november

Kijktip :

Vanaf maandagavond kun je drie weken meegenieten van het leven in het oosten van Gelderland, in Typisch Achterhoek. Ook start de tweedelige serie Danny & the Brotherhood, waarin presentator Danny Ghosen in de bijzondere wereld van 'brotherhood' Sin Miedo duikt. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Achterhoek

NPO 2
19:10 uur

De nieuwe reeks van de documentaireserie Typisch speelt zich de komende drie weken af in de Achterhoek. De afleveringen zijn elke maandag tot en met donderdag rond 19:15 uur te zien op NPO 2.

Langzamer
Verscholen in het oostelijkste puntje van Gelderland, er weg van de drukdoenerij die bij de Randstad hoort, lijkt de tijd in de Achterhoek langzamer te tikken.

Trots
Het sprookjesachtige landschap wordt bewoond door een trots volk, zij leven met elkaar én met de natuur. In Typisch Achterhoek wordt het dagelijks leven gevolgd van een aantal markante streekbewoners.

Podiumbeest
Zoals 'ouwe rocker' en podiumbeest Henk. Jarenlang speelde hij met zijn band de Achterhoekse kroegen plat. Zijn wilde haren heeft hij nog niet verloren. Maar echt rock 'n roll is het leven van Henk niet meer te noemen.


Docu: Dierbaren

NPO 2
20:10 uur

Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Dierbaren (Sheltered) te zien op NPO 2. De docu zit vol rauwe en gevoelige observaties van het wel en wee in een dierenasiel.

Zielige straatkatjes
Een onophoudelijke stroom van levensgevaarlijke honden, zielige straatkatjes en afgedankte konijnen zet binnen de muren van het dierenasiel de liefdevolle band tussen mens en dier op spanning.

Juiste match
Met aandachtige verzorging en training worden de kanshebbers door gedreven medewerkers en vrijwilligers weer opgeknapt en klaargestoomd voor een juiste match met een nieuw baasje. Alles draait erom de verschoppelingen een nieuw thuis te geven.

Toevluchtsoord
We zien het dagelijkse leven in het asiel, waar verzorgers stank en agressie trotseren om honden weer handelbaar te maken en we beleven met hen de vreugde of het verdriet als het goed of slecht gaat met de dieren. Het asiel is een toevluchtsoord waar mensen onvoorwaardelijke liefde geven en troost vinden bij hun dierbaren.


Film: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

NET 5
20:30 uur

In het laatste boek van de Harry Potter-reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows (in Nederland uitgebracht als Harry Potter en de Relieken van de Dood) gebeurde zó veel dat besloten werd er twee films van te maken. Het eerste deel is maandag te zien op Net5.

Verhaal
Heel Groot-Brittanië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort, die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter. Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden Harry en zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.


Nieuw: Danny & the Brotherhood

NPO 3
21:25 uur

In het tweedelige Danny & the Brotherhood duikt journalist en documentairemaker Danny Ghosen in de wereld van 'brotherhood' Sin Miedo. Deze en volgende week maandag om 21:20 uur op NPO 3.

Motorclubs
Ghosen maakt kennis met de club, die is ontstaan nadat motorclubs als de Hell's Angels, No Surrender en Satudarah verboden werden. Oud-leden van de motorclubs én nieuwe leden verenigen zich nu als nieuwe 'brotherhoods'.

Groot feest
De mannen van Sin Miedo delen met Danny wie ze zijn en waarom de brotherhood zo belangrijk voor ze is. Ghosen is erbij als ze twee nieuwe 'chapters' inwijden. Dit eindigt met een groot feest in hun geheime clubhuis.

Verhitte strijd
De club heeft ook een gecompliceerde relatie met politie en lokale overheden. De politie houdt hen naar eigen zeggen structureel in de gaten en met de gemeente voeren ze een verhitte strijd om hun clubhuis te behouden.


Alle Hens Aan Dek: nonchalance op de loer

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Alle Hens Aan Dek ligt nonchalance op de loer, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook is er hilariteit om Marco Kroon.

Slaapgebrek
Na vier dagen onderweg te zijn, begint het leven aan boord te wennen. En dat is gevaarlijk! Nonchalance ligt op de loer, zeker in combinatie met slaapgebrek is een foutje snel gemaakt.

Ramp dreigt
Marco sloopt het halve interieur, omdat blijven staan nog altijd niet goed lukt. Het leidt tot veel hilariteit. Maar dat midden in de nacht een pannetje op het vuur blijft staan, is niet meer grappig; een ramp dreigt. De bemanningsleden leren elkaar ook steeds beter kennen en delen hun levensverhalen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV