Woensdag in M: Kustaw Bessems over de soap rondom Forum voor Democratie

Woensdag in M: Kustaw Bessems over de soap rondom Forum voor Democratie
De gasten van woensdag 25 november

Kijktip :

Maandag kondigde Thierry Baudet zijn aftreden als lijsttrekker binnen Forum voor Democratie aan. Vandaag heeft hij Nederland weer verrast en stelt zich alsnog verkiesbaar. Volkskrant-columnist Kustaw Bessems vertelt hierover aan tafel. Wie schuiven er nog meer aan?

De gasten in M - woensdag 25 november

  • Voor het eerst heeft The Oxford Dictionary besloten om géén woord van het jaar te kiezen, volgens hen zijn het er te veel in 2020. Maar de Dikke Van Dale kiest dit jaar wel gewoon een Woord van het Jaar. Vanaf 1 december kan er gekozen worden uit de 20 geselecteerde woorden. Welk woord moet het dit jaar zijn? We bespreken het straks met Wim Daniëls, Aaf Brandt Corstius en Ronald Snijders.
  • Hij is misschien wel een van de meest geliefde rappers van de lage landen. Na drie jaar bracht Fresku weer een album uit, maar dankzij corona zag hij alles in elkaar storten. Fresku zou Fresku niet zijn als hij niet óók nu weer een weg naar boven zou vinden. Zijn album 'In Het Diepe' heeft hij daarom opnieuw uitgebracht. Hij praat ons straks helemaal bij én treedt zijn nummer 'Glimlach' op.
  • Pfizer, Moderna en AstraZeneca: ze geven ons allemaal steeds meer hoop op het coronavaccin. Maar er is nog veel twijfel over de snelle ontwikkeling van het vaccin. In Duitsland en Spanje willen ze vanaf 15 december beginnen met vaccineren, maar in Nederland is er nog geen datum bekend. Wanneer is de GGD klaar om grootschalig te beginnen met inenten? Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin? En wanneer bereiken we de fameuze groepsimmuniteit? We vragen het straks aan arts infectieziektebestrijding Everhard Hofstra en schrijver en microbioloog Rosanne Hertzberger.
  • Eerder zei Baudet te stoppen als lijsttrekker en ging hij weg als partijvoorzitter. Vandaag verrast Baudet ons opnieuw door lijsttrekkersverkiezingen uit te roepen en zich verkiesbaar te stellen. Er heerst chaos binnen het bestuur. We bespreken het straks met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems.
  • Voetballegende Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden. De Argentijn werd begin november getroffen door een hersenbloeding. Zojuist kwam het nieuws dat hij op 60-jarige leeftijd is overleden. We herdenken de voetballegende straks met Sjoerd Mossou en Erik Dijkstra.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in M: Kustaw Bessems over de soap rondom Forum voor Democratie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier