Heftige IDFA-documentaire Welcome to Chechnya vrijdag te zien op NPO 2

Heftige IDFA-documentaire Welcome to Chechnya vrijdag te zien op NPO 2
Russische activisten in Tsjetsjenië

Kijktip :

Ook op vrijdagavond (27 november) kun je op NPO 2 weer genieten van een hagelnieuwe documentaire, die net in première is gegaan op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Vrijdag is dat de film Welcome to Chechnya.

Welcome to Chechnya gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Activisten
In deze heftige documentaire is te zien hoe Russische activisten vervolgde LGBTQ'ers in Tsjetsjenië met gevaar voor eigen leven het land uit smokkelen, zodat ze in het buitenland een veilig bestaan kunnen opbouwen. Homo's, lesbiennes en transgenders zijn in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië hun leven namelijk niet zeker door een dodelijke zuiveringscampagne.

Tekst gaat verder onder video's.

Undercover
In het diepste geheim probeert een groep LGBTQ-activisten ze een veilig heenkomen te bieden en ze van deze agressie te redden. Eén van hen is evenementenorganisator Grisha, die al zware martelingen heeft moeten ondergaan. Ook Anya, die met de dood werd bedreigd door haar eigen familie, wordt met behulp van een internationaal netwerk een veilig onderkomen geboden.

De documentaire Welcome to Chechnya is op vrijdag 27 november om 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Welcome to Chechnya terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige IDFA-documentaire Welcome to Chechnya vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV