Vanavond op tv: Start Top 2000 Quiz, Nicky Verstappen, achter de schermen bij het politieonderzoek en meer

Vanavond op tv: Start Top 2000 Quiz, Nicky Verstappen, achter de schermen bij het politieonderzoek en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 november

Kijktip :

Vanavond is er voor ieder wel wat wils op televisie. Zo gaat de jaarlijks Top 2000 Quiz van start met in de eerste aflevering onder andere Tycho Gernandt, Dionne Stax en Ruben Hein. Het programma Nicky Verstappen, achter de schermen bij het politieonderzoek is ook nieuw vanavond en geeft in twee afleveringen een unieke inkijk in de recherchezaak. Verder kun je genieten van de actiefilm Man of Steel en van Arjen Lubach LIVE. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Man of Steel

Veronica
20:00 uur

Clark Kent is een jonge journalist die zich niet thuis voelt in onze wereld. Hij is jaren geleden van de verre planeet Krypton naar de aarde geëvacueerd en vraagt zich nu af wie hij werkelijk is en waartoe de superkrachten dienen waarmee hij is gezegend. Zijn adoptieouders Martha en Jonathan Kent helpen hem om met zijn bijzondere gave om te gaan. Ondertussen opent de buitenaardse generaal Zod de jacht op hem. Clark moet de 'Man of Steel' worden, om de mensen van wie hij houdt te beschermen tegen Zod en diens allesvernietigende plannen.


Herdenking: 100 jaar Hannie Schaft

NPO 2
20:10 uur

Programma rond de Hannie Schaft Herdenking in de Sint-Bavokerk in Haarlem. De herdenking vindt 75 jaar na haar herbegrafenis plaats en in het jaar dat verzetsstrijdster Hannie honderd jaar zou zijn geworden. Tijdens de bijeenkomst, die vanwege de coronamaatregelen een besloten karakter heeft, zal minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren de Hannie Schaft Lezing uitspreken. Naast beelden van de herdenking wordt een portret geschetst van 'het meisje met het rode haar'. Hannie pleegde veel van haar verzetswerk met de zusters Truus en Freddie Oversteegen. Via onder andere een gesprek met de dochter van Truus wordt een portret geschetst van deze drie vrouwen.


Start: Top 2000 Quiz

NPO 3
20:20 uur

De Top 2000 Quiz bestaat dit jaar uit vier afleveringen. Na drie voorrondes volgt een finale. De afleveringen zijn de komende zondagen om 20:20 uur te zien op NPO 3. Elke week nemen drie teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar op. De winnaars van de afleveringen gaan naar de finale. In de quiz gebruiken de deelnemers hun kennis, charme en vrolijkheid om de grootste muziekkenners van 2020 te worden. In de eerste aflevering bestaaan de duo's uit:

  • acteur Tygo Gernandt & cabaretier Stefano Keizers
  • presentator Dionne Stax & NPO Radio 2 dj Jan-Willem Roodbeen
  • muzikanten Lucky Fonz III en Ruben Hein

Nieuw: Nicky Verstappen, achter de schermen bij het politieonderzoek

RTL 4
21:15 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In twee afleveringen volgt Ewout Genemans de rechercheurs en Officieren van Justitie tijdens het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen. Deze zondag om 21:15 uur en maandag 30 november om 20:30 uur op RTL 4. Nicky Verstappen overleed tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide in 1998. Het tweeluik biedt een unieke inkijk in een recherchezaak die een kant belicht van een zaak die we allemaal kennen, maar nog niet op deze manier hebben gezien. Ewout Genemans haakt halverwege 2018 aan bij het onderzoek, als het DNA-verwantschaponderzoek is gestart. Al snel is er een DNA-match met Jos B., die dan nog spoorloos is. Genemans volgt de zoektocht, de rechtszaak en spreekt met de tentgenootjes van Nicky, ruim twintig jaar na zijn dood.


Theater: Arjen Lubach LIVE!

NPO 3
21:20 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Nu het seizoen van Zondag met Lubach erop zit, zendt NPO 3 de theatervoorstelling Arjen Lubach LIVE! uit, waarin hij een andere kant van zichzelf laat zien: persoonlijk, spontaan én muzikaal. Na 140 uitverkochte shows, door het hele land, sloot Arjen Lubach de reeks af in een volle Amsterdamse Schouwburg, voor de televisieregistratie. In de voorstelling vertelt Arjen Lubach persoonlijkere verhalen en heeft hij intiemer contact met het publiek. Het nummer ‘Beter in bed’ uit de voorstelling werd dit jaar genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kleinkunstnummer van het jaar. Daarnaast werd ‘Beter in bed’ net als het liedje ‘Woke’ een hit op YouTube, met meer dan een miljoen views.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Top 2000 Quiz, Nicky Verstappen, achter de schermen bij het politieonderzoek en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV