Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over vaccinatieplan in Engeland

Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over vaccinatieplan in Engeland
De gasten van donderdag 3 december

Kijktip :

Onze westerburen hebben aangekondigd in deze maand al te starten met een massale vaccinatie. Ab Osterhaus denkt dat dit veel te vroeg is voor Engeland en vertelt waarom. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 3 december

  • Producer Marcus Hersbach en cameraman Marijn Domper deden waar we allemaal al een jaar naar smachten: ze woonden een festival bij met zo’n 25.000 bezoekers. De Nederlandse filmcrew waande zich voor even in een coronavrije wereld, in Taiwan welteverstaan. Vanavond bij Op1 vertellen Marcus en Marijn hoe zij deze bijzondere ervaring hebben voorbereid en beleefd.
  • Viroloog Ab Osterhaus denkt dat Engeland met vuur speelt door volgende week al te gaan vaccineren. Vanavond bij Op1 vertelt Osterhaus waarom hij daar vraagtekens bij zet.Suzanne Unck kent geen twijfel en liet zich alvast vaccineren en vertelt vanavond bij Op1 waarom.
  • Documentairemaker Sinan Can waarschuwt dat steeds meer uitgereisde IS-vrouwen onderweg terug zijn naar Nederland. Vanavond bij Op1 bespreekt hij dit met Tweede Kamerlid voor de VVD Dilan Yeşilgöz – Zegerius. Zij vindt het een vreselijke gedachte en wil de wet aanpassen om hen alsnog te kunnen weren.
  • Fractieleider van D66 Rob Jetten baalt dat de restaurants nog steeds niet open zijn. Vanavond bij Op1 vertelt hij dat wat hem betreft horeca meer ruimte moeten krijgen om te kijken hoe ze wel weer gasten kunnen ontvangen. Horecaondernemer van het favoriete restaurant van Jetten Bas Hoebink is blij met de oproep en kan niet wachten om de deuren weer te openen.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 3 december gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over vaccinatieplan in Engeland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier