Vanavond op tv: Sinterklaasshows, Top 4000 Muziekquiz, Sterren Op Het Doek

Vanavond op tv: Sinterklaasshows, Top 4000 Muziekquiz, Sterren Op Het Doek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 5 december

Kijktip :

Iedereen die vanavond op 5 december geen pakjesavond viert, kan zich gelukkig prima vermaken met mooie televisieprogramma’s. Paul de Leeuw en Dieuwertje Blok presenteren allebei een Sinterklaasshow, maar je kunt ook kijken naar René Froger die te gast is in Sterren Op Het Doek, of de start van de nieuwe muzikale spelshow De Top 4000 Muziekquiz. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 5 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Heerlijk avondje voor Sinterklaas

NPO 1
20:30 uur

Op Pakjesavond wordt Sinterklaas door presentator Dieuwertje Blok en hoofdpiet Niels van der Laan in het zonnetje gezet met cadeaus, spelletjes en optredens in Heerlijk avondje voor Sinterklaas. Na een paar zware weken waarin Sinterklaas zich uit de tabberd heeft gezweet om iedereen een cadeautje te brengen, beleeft hij nog één leuke avond voor hij terug naar Spanje gaat. Hulpsinten Soundos El Ahmadi en Richard Groenendijk en gluurpiet Frank Evenblij maken er een feestelijke en ontroerende show van voor de oude man. Onder anderen Famke Louise, Philip Freriks, Britt Dekker en minister Ferd Grapperhaus komen op bezoek. Behalve de Sint worden ook een paar kinderen verrast die door corona een rotjaar hadden.


Sterren op het Doek: René Froger

NPO 2
20:40 uur

Deze week is zanger René Froger te gast in Sterren op het Doek. Hij vertelt over zijn leven, terwijl drie kunstenaars hem portretteren. René Froger staat al jaren met zijn Toppers in uitverkochte stadions. Nu gaat hij in een lege Johan Cruijf ArenA in gesprek met Özcan Akyol over zijn jeugd, zijn liefde voor zijn ouders en hoe het is om al 40 jaar aan de top te staan. Tijdens het gesprek staan drie kunstenaars voor de zware taak om René te portretteren. Aan het einde van de aflevering mag René Froger één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat hij heeft uitgekozen.


Sint & Paul Pakken Uit!

RTL 4
21:24 uur

In de sinterklaasshow Sint & Paul Pakken Uit! van Paul de Leeuw verrast hij samen met de Sint Nederlanders om ze een warme pakjesavond te bezorgen. Het is inmiddels traditie dat Sinterklaas en Paul de Leeuw samen pakjesavond vieren op 5 december. Ondanks dat Sint tijdens corona in de risicogroep valt, zal hij zoveel mogelijk cadeaus proberen uit te delen. Dat doet hij dit jaar, vanwege corona, niet alleen vanuit de studio. Hij trekt ook het land door om mensen te verrassen. Ze stappen in hun bus om de mensen op te zoeken.


Nieuw: De Top 4000 Muziekquiz

SBS 6
21:40 uur

In De Top 4000 Muziekquiz spelen BN'ers een bordspel waarbij ze op hun muzikale kennis worden getest. Dat gebeurt onder leiding van Radio 10-dj Gerard Ekdom, drie zaterdagen om 21:45 uur op SBS6. In een chalet komen elke aflevering twee duo's van bekende Nederlanders langs bij Gerard. De vragen worden gesteld aan de hand van de Top 4000 van Radio 10. Met goed luisteren, dansen en zingen verdienen de duo's punten om op het bord dichter bij de finish te komen. Elk getal staat voor een deel van de lijst. De duo's krijgen een fragment van een hit en moeten raden om welke het gaat voor extra punten.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV