Vanavond op tv: docu Oproerkraaiers, start Handhavers in actie en meer

Vanavond op tv: docu Oproerkraaiers, start Handhavers in actie en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 7 december

Kijktip :

Vanavond is op NPO 2 de nieuwste documentaire van Sunny Bergman, Oproerkraaiers, te zien. Verder onder meer de start van het realityprogramma Handhavers in actie op RTL 5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 7 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Oproerkraaiers

NPO 2
20:25 uur

In haar nieuwe documentaire Oproerkraaiers onderzoekt Sunny Bergman het hedendaagse activisme en de relatie tussen actievoeren en maatschappelijke verandering. Wie zijn deze oproerkraaiers en wat beweegt hen? Hoe komt het dat activisten meestal eerst gezien worden als relschoppers, terwijl hun actiepunten jaren of decennia later vaak gemeengoed worden?


The Hobbit: An Unexpected Journey

RTL 7
20:30 uur

RTL 7 zendt vanavond de film The Hobbit: An Unexpected Journey uit. Bilbo Baggins leidt een rustig leventje, tot op een dag de tovenaar Gandalf voor zijn neus staat. Kort daarna begint Bilbo samen met Gandalf, de krijger Thorin Oakenshield en dertien dwergen aan een zoektocht om het koninkrijk Erebor terug te winnen van de gruwelijke draak Smaug. Ze trekken door verraderlijke gebieden waar het wemelt van levensgevaarlijke vijanden. Bilbo's leven verandert in een lang en hachelijk avontuur.


Nieuw: Handhavers in Actie

RTL 5
21:30 uur

In het nieuwe programma Handhavers in actie wordt het werk van handhavers op de voet gevolgd in onder andere het openbaar vervoer en in winkelcentra. Handhavers treden op als mensen wetten en regels overtreden. Bijvoorbeeld bij overlastsituaties, huftergedrag of 'zwartrijden' in het openbaar vervoer. Handhavers komen van alles tegen.


Alle hens aan dek: steeds meer irritaties

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Alle hens aan dek worden de BN'ers op het schip steeds vermoeider en nemen irritaties toe. Na ruim tien dagen op zee begint de onervaren bemanning steeds meer aan elkaar te wennen maar slaat ook de vermoeidheid genadeloos toe. Een kleine fout kan catastrofale gevolgen hebben. De irritaties onderling nemen toe en Victor Reinier krijgt steeds meer kritiek dat hij te weinig uitvoert aan boord.


Nieuw: Project Ismail - Drillrap

NPO 3
21:30 uur

Ismail Ilgün, bekend geworden als 'treitervlogger', onderzoekt in het tweeluik Project Ismail - drillrap het fenomeen drillrap in Nederland. Drillrap wordtgemaakt door gemaskerde rappers met geweldadige teksten. Ismail komt zelf van de straat en spreekt de taal. Daarmee opent hij deuren die voor anderen gesloten blijven om op zoek te gaan naar het verhaal achter het nieuws.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docu Oproerkraaiers, start Handhavers in actie en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV