Woensdag in Op1: Marike Stellinga over gepresenteerde steunpakket horeca

Woensdag in Op1: Marike Stellinga over gepresenteerde steunpakket horeca
De gasten van woensdag 9 december

Kijktip :

Vandaag hebben ministers Hoekstra, Koolmees en Wiebes uitleg gegeven over waar de 3,7 miljard extra coronasteun naartoe gaat. Marike Stellinga was erbij en brengt verslag uit. Wie zitten er vanavond nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - woensdag 9 december

  • De Slimste Mens is hét kijkcijferkanon van NPO 2 en geliefd door jong en oud. Onder leiding van Philip Freriks en het alwetende jurylid Maarten van Rossem nemen vanaf maandag elke werkdag weer drie prominente Nederlanders het tegen elkaar op. Presentatoren Margje Fikse en Frank Evenblij durven het aan: waarom doen ze mee en hoe hebben ze zich voorbereid?
  • Merel van Vroonhoven stopte een jaar geleden als bestuursvoorzitter bij de Autoriteit Financiële Markten, ging naar de PABO en staat als stagiair voor de klas. Zij werd over de streep getrokken om deze bijzondere stap te maken door de oppas van haar zoon, Laila El Moukhtari, nu leerkracht van groep 4. Vanavond bij Op1 doen ze hun verhaal en vragen om aandacht voor het lerarentekort.
  • Marike Stellinga, redacteur van NRC Handelsblad, was vanochtend aanwezig bij de persconferentie waar de ministers Hoekstra, Koolmees en Wiebes uitleg gaven over de 3,7 miljard euro die het kabinet aan extra coronasteun uittrekt. Biedt het kabinet voldoende perspectief aan de horeca? Of moet de grote klap nog komen?
  • Grote waardering voor de artsen en verpleegkundigen van de IC, die vandaag door weekblad Elsevier werden uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar 2020. We gaan praten met IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen en met Intensivist Desiree Burger. Ze werken allebei in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, het ziekenhuis waar de eerste bevestigde coronapatiënt van Nederland werd opgevangen en dat later het centrum werd van één van de grootste brandhaarden van Nederland.

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 9 december gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Marike Stellinga over gepresenteerde steunpakket horeca of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier