NOS Bevrijdingsjournaal Extra zie je zondagavond op NPO 1

NOS Bevrijdingsjournaal Extra zie je zondagavond op NPO 1
Hoe verging het de mensen na de oorlog?

Kijktip :

Met regelmatige tussenpozen presenteerde Herman van der Zandt het afgelopen jaar een aantal keer het Bevrijdingsjournaal. We gaan zondagavond (13 december) opnieuw terug in de tijd om te zien hoe het de hoofdpersonen uit de journaals na de oorlog is vergaan.

NOS Bevrijdingsjournaal Extra gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

75 jaar geleden
In totaal maakte de NOS 46 Bevrijdingsjournaals, waarin we de gebeurtenissen van 75 jaar te horen kregen alsof ze net waren gebeurd. Met behulp van de technieken van nu werden de troepenbewegingen van D-Day tot en met de Japanse capitulatie gevolgd, met een focus op de grote gebeurtenissen die van impact waren op het dagelijks leven van de mensen in oorlogstijd.

Na de oorlog
Nu richten we onze blik op het leven ná de Tweede Wereldoorlog. Hoe verging het de Amerikaanse soldaat die in Normandië met zijn parachute aan een kerktoren bleef hangen? Of de huisvrouw uit Oosterbeek die zich ontpopte tot heldin wanneer haar huis tijdens Operatie Market Garden plotseling in de frontlinie komt te liggen? En de Wehrmachtsoldaat die op Omaha Beach talloze geallieerde soldaten neermaaide?

Het NOS Bevrijdingsjournaal Extra is op zondag 13 december om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna het NOS Bevrijdingsjournaal Extra terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS Bevrijdingsjournaal Extra zie je zondagavond op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier