Vrijdag in Op1: Joost Vullings en Xander van der Wulp over CDA-lijsttrekkerschap

Vrijdag in Op1: Joost Vullings en Xander van der Wulp over CDA-lijsttrekkerschap
De gasten van vrijdag 11 december

Kijktip :

Minister Hugo de Jonge heeft bekend gemaakt het lijsttrekkerschap van CDA op te geven. Er wordt massaal gespeculeerd wie dit over gaat nemen van de minister. Politiek commentator Joost Vullings en politiek verslaggever Xander van der Wulp over wie lijsttrekker wordt van de CDA? Toch Wopke Hoekstra? Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 11 december

  • Minister Wopke Hoekstra van Financiën sluit niet uit dat hij alsnog lijsttrekker wordt van het CDA. Gisteren maakte zijn collega Hugo de Jonge onverwacht bekend dat hij zich terugtrekt als lijsttrekker. Sindsdien is het speculeren begonnen. Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp over de grote vraag rondom het CDA en Wopke Hoekstra: doet hij het of doet hij het niet?
  • Er komen geen versoepelingen van de coronamaatregelen met kerst. Dit jaar dus een kerstdiner in kleine groepen. Ook de horeca blijft dicht, maar dat betekent niet dat er geen uitgebreid diner op tafel gezet kan worden: de supermarkten draaien recordomzetten. Met gelikte kerstmagazines en kerstcommercials bepalen grote supermarktketens vaak, zonder dat wij het doorhebben, wat er op ons bord terecht komt. Hoe dragen zij deze verantwoordelijkheid? En wat zijn de kerstdinertrends van dit jaar? Daarover praten chef-kok Joris Bijdendijk en kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven vanavond bij Op1.
  • Stroopwafels, molens, dijken… Allemaal typisch Nederlands. Maar als we Nederland zouden moeten vatten in één tentoonstelling, wat moet daar dan te zien zijn? In het nieuwe Omroep MAX-programma ‘Het Museum van Nederland’ selecteert een team van experts onder leiding van presentatoren Dione de Graaff en Diederik Ebbinge voorwerpen die stuk voor stuk iets vertellen over onze geschiedenis, cultuur, volksaard, en tradities. Vanavond bij Op1 vertellen ze hoe ze Nederland door deze bijzondere artefacten beter hebben leren kennen.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 11 december gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV