Vanavond op tv: toespraak Rutte, finale Hunted, Het Coronavirus - Feiten en fabels & De slimste mens

Vanavond op tv: toespraak Rutte, finale Hunted, Het Coronavirus - Feiten en fabels & De slimste mens
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 december

Kijktip :

Maandagavond kun je wederom lastig om het coronavirus heen op tv, met de extra ingelaste toespraak van Mark Rutte en iets later een nieuwe aflevering van Het Coronavirus - Feiten en fabels. Maar uiteraard staan er ook andere interessante programma's in het tv-schema, zoals de finale van Hunted op NPO3. En op NPO2 start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Toespraak Mark Rutte over nieuwe coronamaatregelen

Toespraak Rutte

NPO 1
NPO 1
19:00 uur

In plaats van een persconferentie op de 'traditionele' dinsdagavond komt premier Mark Rutte al op maandag 14 december met een speciale toespraak over het coronavirus vanuit het Torentje in Den Haag. Het is de tweede keer dit jaar dat Rutte het volk op deze manier toespreekt.

Oplopende besmettingscijfers
Op 16 maart van dit jaar hield Mark Rutte als eerste Nederlandse premier sinds Joop den Uyl een tv-toespraak over de crisis die het land heeft getroffen. Het is inmiddels december en de crisis is nog altijd niet ten einde; sterker nog, de besmettingscijfers lopen alleen maar verder op. Daarom komt Rutte opnieuw met een toespraak, waarin wellicht strenge extra maatregelen worden aangekondigd die de kerstdagen en Oud en Nieuw nóg soberder zullen maken.

Nieuw: De streken van Van Boven

NPO 2
NPO 2
19:30 uur

In het programma De streken van Van Boven maakt culinair auteur en topkok Yvette van Boven een culinaire roadtrip door Nederland. De afleveringen zijn de komende twee weken elke werkdag om 19:30 uur op NPO 2.

Passie
Yvette van Boven gaat op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Ze ontmoet enthousiaste mensen die haar de fijne kneepjes laten zien van hun passie; lekker eten.

Gerechten
Overal waar Yvette komt, van boerenerven tot in de haven, maakt zij met de producten uit die streek de heerlijkste gerechten. Ze reist met een auto vol keukengerei en servies. Ook haar jonge hond Hughie gaat mee.


Finale: Hunted

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In de laatste aflevering van Hunted hebben de overgebleven deelnemers nog minder dan twee dagen tot het eind van het experiment: lukt het ze om uit handen van de professionele opsporingsdienst te blijven en het extractiepunt te bereiken?

Vier voortvluchtigen
Aan het eind van de vorige afleveringen werden Miljo en Sophia gepakt. Er zijn nog vier mannen op de vlucht. Eén duo en twee eenlingen.

Texel
Vlak voor het eind krijgen ze de exacte locatie waar ze moeten zijn om het land te verlaten voor ze gepakt worden. Het lijkt op Texel te zijn, hebben enkele deelnemers opgemerkt op basis van de eerste aanwijzing.

Alles op alles
Het team met voormalig (top-)rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders zet alles op alles om ze te vinden, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft.


Tv-première: Logan Lucky

RTL 7
RTL 7
20:30 uur

Steven Soderbergh was in het eerste decennium van deze eeuw op de toppen van zijn kunnen, maar sindsdien wisselt de kwaliteit van zijn werk sterk en heeft hij ook al meerdere malen aangekondigd te stoppen met films maken. In 2017 was Logan Lucky echter weer een prima productie van deze topregisseur. De film is maandag te zien op RTL 7.

Verhaal
De broers Jimmy en Clyde Logan plannen een overval tijdens de legendarische Coca Cola Cup NASCAR-race. Hiervoor hebben ze de kluiskraker Joe Bang nodig. Het enige probleem is dat hij achter de tralies zit. Wat volgt, is een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis en een krankzinnige poging om er met de buit vandoor te gaan.


Live: Het Coronavirus - Feiten en fabels

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Voor de zevende keer maakt de NOS een liveuitzending over het coronavirus waarin vragen van kijkers centraal staan. Deskundigen zijn in de studio om antwoord te geven.

Vaccinaties
De kerst(vakantie) staat voor de deur en de eerste vaccinaties in Nederland volgen binnenkort. Winfried Baijens en Saïda Maggé bespreken in deze aflevering voornamelijk vragen over de vaccins, andere medische vragen en de kerstvakantie.

Immuniteit
Over de inentingen komen vragen voorbij als 'hoe veilig zijn de vaccins?', 'welke is de beste?' en 'wanneer is er voldoende immuniteit en kunnen de maatregelen worden versoepeld?'.

Vitamine D
Andere medische vragen zijn bijvoorbeeld 'helpt vitamine D?' en 'waarom liggen patiënten weer langer op de IC?'.

Kerst
Veelgestelde vragen gaan over de kerstvakantie. Want mogen opa en oma langskomen met de kerst of beter van niet? En wat kan er met oud en nieuw eigenlijk nog?


Terug: De slimste mens

NPO 2
NPO 2
20:40 uur

De slimste mens is vanaf vanavond weer terug op televisie met een nieuw winter. De komende weken is het zeventiende seizoen van de tv-quiz elke werkdag om 20:40 uur te zien op NPO 2.

Maarten van Rossem
Onder leiding van presentator Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem nemen elke aflevering drie bekende Nederlanders het tegen elkaar op in verschillende rondes.

Druk
Ze moeten onder druk van de wegtikkende seconden het beste van zichzelf laten zien en niet alleen voldoende kennis hebben en associatief kunnen denken, maar ook het spel strategisch spelen.

Finaleronde
De winnaar van de dag gaat direct door naar de volgende dag. De andere twee strijden in de finaleronde om het tweede ticket voor de volgende aflevering. Zo stroomt iedere aflevering een nieuwe deelnemer in.

Deelnemers
In de eerste uitzending nemen presentatrice Emma Wortelboer, tv-kok Sharon de Miranda en zanger Guus Meeuwis het tegen elkaar op.


Alle Hens Aan Dek: gevaren

SBS 6
SBS 6
21:25 uur

In de voorlaatste aflevering van Alle Hens Aan Dek staan de BN'ers op het zeilschip stil bij de gevaren van hun uitdaging en lopen de onderlinge spanningen op.

Vuurtoreneiland
In een kleine drie weken varen de bemanningsleden van The Kings Legend van Afrika richting het noorden, over de Atlantische oceaan, naar huis. Onderweg komen ze langs het vermaarde vuurtoreneiland Fastnet Rock, voor de kust van Ierland.

Groots
Hier vergingen al vele schepen; een goed moment om stil te staan bij de gevaren die bij zeezeilen horen en te beseffen hoe groots en bijzonder dit avontuur is.

Uitbarsting
Na dit hoogtepunt lijkt de laatste etappe eindeloos te duren. De onderlinge spanningen lopen op. Imanuelle Grives pikt het luie gedrag van Victor Reinier niet langer. Het komt tot een gigantische uitbarsting.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: toespraak Rutte, finale Hunted, Het Coronavirus - Feiten en fabels & De slimste mens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier