Donderdag in Op1: Veldhuis & Kemper over het kerstverhaal Scrooge Live

Donderdag in Op1: Veldhuis & Kemper over het kerstverhaal Scrooge Live
De gasten van donderdag 17 december

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder & Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 17 december 2020

  • Op zondag 20 december wordt Dordrecht het decor van een groot televisiespektakel in de traditie van 'The Passion'. In Scrooge Live zullen bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal van Charles Dickens tot leven brengen. Richard Kemper kruipt in de huid van Ebenezer Scrooge en Remco Veldhuis is de verteller. Vanavond bij Op1 schuiven Veldhuis & Kemper samen aan om te vertellen hoe ze het verhaal op geheel eigen wijze hertaald hebben.

  • Meerdere leden van het OMT, dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronavirus, zijn de afgelopen tijd bedreigd. Ze kregen bezoek aan huis en brieven met intimiderende teksten. Ook politici, leraren en journalisten hadden het afgelopen jaar te maken met bedreiging en intimidatie. De hoogste baas van het OM, Gerrit van der Burg, maakt zich ernstige zorgen om deze ontwikkeling. Vanavond schuift hij aan bij Op1.

  • De parlementaire commissie die de toeslagenaffaire onderzocht kwam vandaag met een snoeihard oordeel. Veel ouders is een “ongekend onrecht” aangedaan en de grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden. CDA-kamerlid Pieter Omtzigt en SP-kamerlid Renske Leijten vochten jarenlang tegen de stroom in voor de slachtoffers van deze affaire. Ze schuiven vanavond aan bij Op1. Met parlementair verslaggevers Eric Vrijsen van Elsevier Weekblad en Marleen de Rooy van de NOS bespreekt Op1 de politieke gevolgen van het debacle.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV