Zomerse feelgoodfilm The Hundred-Foot Journey zaterdag te zien op SBS9

Zomerse feelgoodfilm The Hundred-Foot Journey zaterdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Op zoek naar de perfecte remedie tegen de donkere dagen voor Kerst en het sombere gevoel van de lockdown? Zaterdag biedt SBS9 uitkomst met de prachtige, zomerse feelgoodfilm The Hundred-Foot Journey. Deze film trekt je ruim twee uur lang uit de grauwe sluier die nu over Nederland hangt. Je kunt The Hundred-Foot Journey streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. Madame Mallory, de kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur aan de overkant, protesteert hevig tegen hun komst. Dit escaleert in een flinke vete tussen de twee zaken. Wanneer zoon Hassan Kadam zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite, probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In een vrolijker tijd had deze film misschien drie of drieënhalve ster gekregen, maar middenin de coronacrisis krijgt The Hundred-Foot Journey van ons een dikke vier sterren. Regisseur Lasse Hallström heeft al vaker met dit bijltje gehakt, bijvoorbeeld in zijn film Chocolat, maar in The Hundred-Foot Journey doet hij er nog een flinke schep feelgood bovenop. Voor alle Nederlanders die afgelopen zomer niet naar Frankrijk konden afreizen voor een welverdiende vakantie en nu thuis opgesloten zitten vanwege de lockdown, is The Hundred-Foot Journey de best mogelijke vorm van escapisme - inclusief geweldige hoofdrol van Helen Mirren.

The Hundred-Foot Journey (2014) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 19 december om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: comedy, drama. Speelduur: 122 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zomerse feelgoodfilm The Hundred-Foot Journey zaterdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV