Art Rooijakkers blikt terug op 2020 in Iedereen Had Het Erover: Corona Special

Art Rooijakkers blikt terug op 2020 in Iedereen Had Het Erover: Corona Special
Het bijzondere coronajaar 2020

Nieuws :

Dat 2020 een jaar is voor de geschiedenisboeken, is inmiddels een cliché. In een speciale uitzending van Iedereen Had Het Erover keert Art Rooijakkers terug naar voorjaar 2020, toen Nederland voor de eerste keer op slot ging. Iedereen Had Het Erover: Corona Special is op zondag 3 januari om 22.15 uur te zien bij RTL 4.

De uitbraak van het coronavirus bracht de wereld tot stilstand en de intelligente lockdown die in maart werd afgekondigd, staat in ons collectief geheugen gegrift. Iets waar we het niet alleen allemaal óver hadden, maar waar we ook allemaal mee te maken kregen.

Hoofdpersonen
Art gaat op bezoek bij vier mensen die de verschillende strenge maatregelen aan den lijve ondervonden, haalt Art het net op over die uitzonderlijke eerste weken van de lockdown.

  • De Rotterdamse Monique is uitvaartondernemer en vertelt hoe ongekend heftig deze periode was.
  • IC-verpleegkundige Emma (25) stond aan de frontlinie en zag haar afdeling snel vollopen. De werkdruk nam rap toe, zonder dat de buitenwereld dit door leek te hebben. Ze werd zelf getroffen door corona, waarvan ze nog steeds de gevolgen ervaart.
  • Tess was ten tijde van de lockdown hoogzwanger van haar tweede kindje. Een angstige periode, want de bevalling zou via een geplande keizersnede plaatsvinden.
  • De 83-jarige Elon is ruim 40 jaar getrouwd met Marja, die sinds enkele jaren dementeert en daardoor in een verpleeghuis woont. Elke dag bezocht hij haar trouw, totdat daar door de sluiting van verpleeghuizen abrupt een eind aan komt.

Iedereen Had Het Erover: Corona Special is op zondag 3 januari om 22.15 uur te zien bij RTL 4. Je kunt hierna de hele uitzending van Iedereen Had Het Erover: Corona Special terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Art Rooijakkers blikt terug op 2020 in Iedereen Had Het Erover: Corona Special of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier