UPDATE: Deze films & series zijn nieuw in het tweede deel van januari 2021

UPDATE: Deze films & series zijn nieuw in het tweede deel van januari 2021
Met onder meer Riverdale seizoen 5 en WandaVision

Nieuws :

De kerstmaand is geweest, en dat betekent: uitbuiken, een beetje sporten om de coronakilo's en kerstkilo's er af te werken... Natuurlijk hoort ook lekker met een dekentje op de bank een film of serie kijken daarbij! Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

WandaVision (15 januari)

Disney Plus


Wanda Maximoff en Vision - twee superkrachtige wezens die een middelmatig leven leiden in een slaperige voorstad - beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari WandaVision kunt streamen.

Disenchantment, S3 (15 januari)

Netflix


De serie Disenchantment gaat over de rebelse prinses Bean, haar elf Elfo en haar eigen demoon, Lucy. De serie speelt zich af in Dreamland. Bean moet prinsessentaken uitvoeren, maar drinkt liever. Bekijk hier waar je Disenchantment kunt streamen.

Outside the Wire (15 januari)

Netflix


Als dronepiloot Harp weigert bevelen op te volgen, wordt hij voor straf naar een levensgevaarlijke militaire zone gestuurd. Daar gaat hij aan het werk voor Leo. Samen moeten ze op zoek naar een zogeheten doomsday device, om te voorkomen dat hun tegenstanders de hele wereld opblazen. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari Outside the Wire kunt kijken.

Dawson's Creek, S1-6 (15 januari)

Netflix


De serie volgt de levens van Dawson, Joey, Pacey en Jen, terwijl ze van tieners tot jongvolwassenen opgroeien in het kleine kustdorpje Capeside in Massachusetts. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari Dawson's Creek kunt streamen.

Dope (15 januari)

Videoland


Malcolm is een nerd wonend in de The Bottoms, een ruwe buurt gelegen in Inglewood, Los Angeles. Tussen de drugsdealers en bende oorlogen probeert Malcolm vooral zijn examens te halen en z'n collegeaanvragen te voldoen, met een droom om ooit naar Harvard te gaan. Lees hier waar je Dope kunt kijken.

One Night in Miami (15 januari)

Prime Video


In de nasleep van Cassius Clays nederlaag tegen Sonny Liston in 1964 ontmoet de bokser Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown om de loop van de geschiedenis in het gesegregeerde Zuiden te veranderen. Lees hier waar je vanaf 15 januari One Night in Miami kunt kijken.

James May: Oh Cook! (15 januari)

Prime Video


In de serie zal James de kijkers laten zien dat als je een paar dingen redelijk goed kunt koken, je eigenlijk alles kunt koken. Zo probeert James een selectie van de zestig recepten te maken die hij ook heeft moeten maken voor zijn komende kookboek. Bekijk hier waar je James May: Oh Cook! kunt streamen.

Servant, S2 (15 januari)

Apple TV+


Het verhaal volgt een jong koppel uit Philadelphia dat in diepe rouw is nadat een vreselijke tragedie de uiteenlopende basis van hun huwelijk op zijn kop zet. Hun relatie komt hierdoor op een onverwachte manier onder druk te staan. Bekijk hier waar je Servant kunt streamen.

Birdman (16 januari)

Videoland


Een aan lager wal geraakte acteur die ooit een iconische superheld speelde, probeert zijn carrière weer nieuw leven in te blazen met behulp van een Broadway-toneelstuk, gebaseerd op een verhaal van Raymond Carver. Zijn plan komt echter in gevaar door het enorme ego van zijn hoofdrolspeler. Lees hier waar je Birdman kunt kijken.

Bonding, S2 (16 januari)

Netflix


Een New Yorkse studente die bijklust als dominatrix, zet haar 'gay best friend' van de middelbare school in als haar assistent. Bekijk hier waar je Bonding kunt streamen.

Paradise Drifters (20 januari)

Videoland


De jong volwassenen Lorenzo, Chloe en Yousef staan op straat wanneer het vangnet van de Jeugdzorg wegvalt. Noodgedwongen beginnen ze aan een reis naar het zuiden van Europa die moet leiden naar een beter leven. Het wordt een overlevingstocht op zoek naar verbinding en geborgenheid. Lees hier waar je Paradise Drifters kunt kijken.

The Minister, S1 (20 januari)

Ziggo Movies & Series (X)L


Het drama volgt Benedikt Ríkardsson, een politicus die de nieuwe leider van IJsland is geworden, maar ondertussen zijn bipolaire stoornis voor de wereld verborgen houdt. Sommige mensen bestempelen hem als een onorthodoxe radicaal, maar zelf noemt hij zich een goudeerlijke burger. Zijn standpunten bezorgen hem de steun van de grote massa, waardoor het politieke establishment omver wordt geblazen. Bekijk hier waar je The Minister kunt streamen.

Dix Pour Cent, S4 (21 januari)

Netflix


Na een onverwachte crisis doen agenten van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te redden. Hun cliënten spelen in films en soapseries, maar binnen het bedrijf lijkt het vaak ook net een soapserie. Bekijk hier waar je vanaf 21 januari Dix Pour Cent kunt streamen.

Lees ook: Nieuw op Netflix in januari 2021.

Riverdale, S5 (wekelijks, 21 januari)

Netflix


Betty, Jughead, Veronica en Archie kiezen allemaal een andere toekomst te wachten staat. Zo kiezen ze voor verschillende universiteiten, wat zou betekenen dat er ineens heel veel aparte verhaallijnen ontstaan. Bekijk hier waar je Riverdale kunt streamen.

C.B. Strike, S2 (21 januari)

Ziggo Movies & Series (X)L


Cormoran Strike, een oorlogsveteraan die tijdens zijn diensttijd een been verloor en inmiddels in Londen werkt als privédetective. Hij probeert zaken waar de politie zich geen raad mee weet op te lossen en krijgt hulp van zijn assistente Robin Ellacott. Bekijk hier waar je C.B. Strike kunt streamen.

Fate: The Winx Saga, S1 (22 januari)

Netflix


vijf elfjes op Alfea, een magische kostschool in de bovennatuurlijke wereld. Daar leren ze hun magische krachten optimaal te gebruiken, terwijl ze ondertussen kampen met liefdesontwikkelingen, rivaliteit en de monsters die hun bestaan bedreigen. Lees hier waar je vanaf 22 januari Fate: The Winx Saga kunt kijken.

The White Tiger (22 januari)

Netflix


Balram schopt het tot chauffeur van de zeer rijke Ashok en diens vrouw Pinky Madam die hij zo goed als hij kan dient, zoals hem door de maatschappij wordt opgelegd. Maar wanneer hij verraden wordt, beseft hij hoe ver de hogere kaste wil gaan om zichzelf te beschermen. Lees hier waar je The White Tiger kunt kijken.

I Still Believe (22 januari)

Netflix


Het verhaal gaat over de rockster Jeremy Camp. Hij leidt een christelijk leven samen met zijn vrouw Melissa. Wanneer zij niet veel later komt te overlijden moet hij een zwaar verdriet verwerken dat hij meeneemt in zijn eerste liedjes. In zijn rouw verliest hij evenwel nooit de hoop in zijn geloof. Lees hier waar je I Still Believe kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van I Still Believe.

The Book of Life (22 januari)

Disney Plus


Manolo is een jongen die twijfelt of hij zijn hart zal volgen of zal voldoen aan de verwachtingen van zijn familie. Voordat hij een van die paden kiest begint hij aan een avontuur dat hem door drie wonderbaarlijke werelden zal leiden, waarbij hij zijn grootste angsten onder ogen zal moeten zien. Lees hier waar je The Book of Life kunt kijken.

Lees ook: Nieuw op Prime Video in januari 2021 en Nieuw op NPO Plus in januari 2021.

Star Trek: Lower Decks (22 januari)

Prime Video


De animatieserie speelt zich af in het jaar 2380 en volgt de bemanning van een van de minst belangrijke schepen binnen de Starfleet: de U.S.S. Cerritos. De vele crewleden proberen hun werk en hun sociale levens te balanceren, terwijl het schip regelmatig wordt opgeschrikt door vreemde verschijnselen. Lees hier waar je vanaf 22 januari Star Trek: Lower Decks kunt streamen.

Django Unchained (22 januari)

Videoland


Met deze ode aan de spaghettiwestern levert een Tarantino een memorabele toevoeging aan zijn oeuvre af, die helaas te lang is geworden voor zijn eigen bestwil. De avontuurlijke schelmenhumor van twee premiejagers, staat in schril contrast met het mensonterende geweld van de slavernij. Lees hier waar je Django Unchained kunt kijken.

The Boy (23 januari)

Videoland


Het verhaal gaat over Greta. Zij is een jonge Amerikaanse vrouw die een baan aanneemt als kinderjuffrouw in een afgelegen Engels dorpje. Ze komt terecht bij een opmerkelijk gezin met het verzoek om op een levensechte pop te passen. Lees hier waar je The Boy kunt kijken.

Suits, S8b (23 januari)

Netflix


In het nieuwe seizoen zien we nieuwe gezichten en daarmee een nieuwe dynamiek in dit langlopende verhaal. Opnieuw zullen tegenstanders van het advocatenkantoor zich uit allerlei hoeken onthullen om Harvey en co onderuit te halen. Bekijk hier waar je Suits kunt kijken.

Euphoria Special: deel 2 (25 januari)

Ziggo Movies & Series (X)L


In het eerste deel (dat in december verscheen) zagen we hoe een door Jules in de steek gelaten Rue (Zendaya) rond de feestdagen een intiem gesprek voerde met ex-junk Ali. In het tweede deel staat Jules centraal, die nu op haar beurt rond de feestdagen terugblikt op alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

Snowpiercer, S2 (wekelijks, 26 januari)

Netflix


De serie speelt zich af in een bevroren wereld, waar de laatste mensen zich aan boord van een non-stop rijdende trein bevinden. Aan boord is een klassensysteem ontstaan, waarbij de lagere klasse in opstand dreigt te komen. Bekijk hier waar je Snowpiercer kunt streamen.

50M2 (27 januari)

Netflix


Een tweede kans krijgen is gemakkelijk, maar er gebruik van maken is moeilijker dan je denkt. Gölge doet het vuile werk van Servet Nadir, door wie hij is opgevoed. Hij, die zich niets van zijn jeugd herinnert, jaagt de foto na die hem met zijn verleden verbindt. Bekijk hier waar je vanaf 27 januari 50M2 kunt streamen.

The Penguin Bloom (27 januari)

Netflix


Sam Bloom was ooit betrokken bij een ongeluk dat ze maar net wist te overleven. Sindsdien moet ze verlamd door het leven. Wanneer zij en haar echtgenoot Cameron op een gewonde ekster stuiten besluiten ze deze te adopteren... Lees hier waar je The Penguin Bloom kunt kijken.

The Great Escapist, S1 (27 januari)

Prime Video


Richard Hammond (The Grand Tour) krijgt een eigen serie getiteld The Escapists. Hij werkte voor de serie samen met Tory Belleci (MythBusters). De twee mannen zitten vast op een onbewoond eiland. Ze moeten met behulp van hun gezonde verstand zien te overleven en gebruiken daarbij al het materiaal dat ze op het eiland bij elkaar krijgen geschraapt. Bekijk hier waar je The Great Escapist kunt streamen.

S.W.A.T., S1-2 (28 januari)

Videoland


Politieluitenant Daniel Harrelson (gespeeld door Shemar Moore) word gevolgd. Hij maakt deel uit van de eenheid Special Weapons And Tactics. Harrelson zit gekneld tussen zijn loyaliteit aan de plek waar hij is opgegroeid en de leden van het S.W.A.T.-team.. Bekijk hier waar je S.W.A.T. kunt streamen.

Lees ook: Nieuw op Videoland in januari 2021 en Nieuw op Disney+ in januari 2021.

Captain Phillips (29 januari)

Videoland


Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama wordt in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opduikt. De bemanning kan de aanval niet afweren, maar de kapitein Phillips zet alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. Lees hier waar je Captain Phillips kunt kijken.

Mocro Maffia, S3 (29 januari)

Videoland


Mocro Maffia gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De hoofdpersonen zijn de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Lees hier waar je Mocro Maffia kunt streamen.

The Nest (29 januari)

NPO Plus


Het leven lijkt Dan (Martin Compston) en Emily (Sophie Rundle) toe te lachen: ze zijn dol op elkaar, wonen in een enorme villa in Glasgow en hebben financieel niets te klagen. Maar een onvervulde kinderwens speelt een grote rol in hun leven. Wanneer opeens een tiener in hun leven opduikt, zet dat het leven van Dan en Emily op zijn kop. Bekijk hier waar je The Nest kunt streamen.

Vanaf 29 januari is de hele serie te zien op NPO Plus. Vanaf 5 februari wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

The Dig (29 januari)

Netflix


Vlak voordat Europa uitbarst in oorlog huurt een rijke weduwe, gespeeld door Mulligan, een amateurarcheoloog (Fiennes) in, om de grafheuvels op haar landgoed te onderzoeken. Als ze een bijzondere ontdekking doen over het verleden van Engeland, gaat iedereen zich bemoeien met wat er nog meer in de aarde verborgen zou kunnen liggen. Lees hier waar je vanaf 29 januari The Dig kunt kijken.

Below Zero (29 januari)

Netflix


Op een eenzame weg wordt een gevangenistransport op brute wijze aangevallen. Martin, de politieagent die aan het rijden was, overleeft het drama en versterkt zijn positie terwijl de oplichters een manier zoeken om hem af te maken. Lees hier waar je Below Zero kunt kijken.

We Are The Brooklyn Saints (29 januari)

Netflix


Een jeugdprogramma American Football in Brooklyn en zijn onbaatzuchtige coaches bieden een veilige haven voor kinderen om te strijden en lessen te leren die hen ver in het leven zullen brengen. Lees hier waar je We Are The Brooklyn Saints kunt streamen.

Finding Ohana (29 januari)

Netflix


Een zomer op het platteland van Oahu neemt een opwindende wending voor een broer en zus uit Brooklyn wanneer een dagboek dat wijst op een lang vervlogen schat hen op een episch avontuur zet met nieuwe vrienden, en hen ertoe aanzet om opnieuw verbinding te maken met hun Hawaiiaanse erfgoed. Lees hier waar je Finding Ohana kunt kijken.

Palmer (29 januari)

Apple TV+


Eddie Palmer keert na jaren in de gevangenis terug naar huis om zijn leven opnieuw op te bouwen. Hij vormt een onwaarschijnlijke band met een verstoten jongen uit een probleemgezin, maar Eddie's verleden dreigt zijn nieuwe leven en familie te ruïneren. Bekijk hier waar je Palmer kunt kijken.

Gone Girl (31 januari)

Videoland


Een film over de vermissing van Amy Dunne, een mooie blonde vrouw uit een rustige buurt in Missouri. Haar man Nick Dunne treft een leeg huis aan, waarin overduidelijk een worsteling heeft plaatsgevonden. Lees hier waar je Gone Girl kunt kijken.

Fight Club (31 januari)

Videoland


Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Lees hier waar je Fight Club kunt kijken.

Al verschenen in januari 2021


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op UPDATE: Deze films & series zijn nieuw in het tweede deel van januari 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: tiener, politie, ongeluk, hond, beroemdheden, school, trouw, overheid, piraten, oorlog, parijs, verkeer, gentleman, minister, oorlogsveteraan, opmerkelijk, maastricht, drugsdealers, trein, crisis, londen, engeland, zingen, worstelen, massachusetts, brug, criminaliteit, uitzending, missouri, gevangenis, leiden, vrouw, aivd, prinses, misdaad, junk, huwelijk, media, instorting, sporten, camera, ontvoerd, ziggo, boot, platteland, seattle, paus, films, presentatrice, broadway, film, politicus, zomer, vermissing, geheim, politieagent, los angeles, middelbare school, kamp, examens, jeugdzorg, philadelphia, geschiedenis, liefde, kanker, apple, nest, bende, maffia, tv-serie, opblazen, huisdier, oeuvre, opstand, kampen, alien, slavernij, netflix, ijsland, vrachtschip, acteur, echtgenoot, alabama, schrijver, gezin, samenwerking, tieners, miami, videoland, tienermeisje, overlijden, villa, maersk, phillips, chauffeur, superheld, kust, dochter, studente, koken, dollar, toneel, modern family, tony parker, teleurgesteld, aarde, npo, brooklyn, schat, peter parker, schatten, captain phillips, redden, wild, erfgoed, glasgow, beschermen, kwade, american football, weduwe, feestdagen, harvard, verbinding, monsters, serie, samenleving, toneelstuk, opkomst, invasie, lachen, verdriet, tv-programma, emily, amateurarcheoloog, kapitein, bemanning, onbewoond eiland, karate, stoornis, besluiten, onderwereld, ruimteschip, overzicht, bezorgen, burger, financieel, uitdagingen, swat, oorlogen, recensie, jurassic, recensies, cobra, eenheid, avontuur, gay, earth, disney+, relatie, flikken maastricht, flikken, droom, opgestapt, veronica, ijskoude, harvey, bean, california, inbreker, family, streamen, epic, video, baby, europa, Apple TV, streamingdiensten, weer, boek, prijzengeld, wereld, suits, vriend, Meghan Markle, hart, toekomst, vader, patrick j. adams, the book of life, jurassic world, derek, non stop, life, familie, family guy, riverdale, ster, probleem, marvel, landgoed, clara, de brug, 1 januari, zoon, filmrecensie, uit de kast, kijken, wezens, modern, soapserie, talkshow, seizoen, disenchantment, disney, De Kast, npo plus, prime video


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier