Moderne Kerstklassieker The Holiday zie je Eerste Kerstdag op Net5

Moderne Kerstklassieker The Holiday zie je Eerste Kerstdag op Net5
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Tussen alle zoetsappige, matige Kerstfilms van de laatste jaren zit slechts zelden een pareltje die de tand des tijds doorstaat. In 2006 verscheen er wél zo'n film: The Holiday. Deze moderne klassieker is inmiddels vaste prik tijdens de Kerst en is ook op Eerste Kerstdag weer te zien op Net5. Je kunt The Holiday streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
Amanda woont in Los Angeles, waar ze filmtrailers monteert. In een ander deel van de wereld, het Engelse Surrey, woont journaliste Iris. De twee vrouwen kennen elkaar niet, maar delen wel een probleem: het wil maar niet lukken in de liefde. Amanda is net bedrogen door haar vriend en Iris' ex heeft zich net opnieuw verloofd. Via een website voor vakantieruilhuizen komen Amanda en Iris elkaar tegen en ze besluiten een huizenruil te doen voor twee weken. Even lekker bijkomen van alle relatieperikelen. Toch is Cupido ook op hun tijdelijke verblijfplaats niet ver weg en lijkt de vakantie hun beider levens voorgoed te veranderen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Ja, ook The Holiday stroomt over van de zoetsappigheid en romantiek - vooral in de scènes in het knusse, besneeuwde Engelse Surrey. Deze film is echter geen goedkoop geproduceerde Hallmark-film, maar een grote Hollywoodproductie. Dankzij de inspanningen van regisseur en scenariste Nancy Meyers en het geweldige acteerwerk van vier grote filmsterren (Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black) stijgt The Holiday ver boven het niveau van de gemiddelde Kerstfilm uit. Ook de Kerst van 2020 is dus niet compleet zonder The Holiday

Cast
Naast Cameron Diaz (There's Something About Mary) en Kate Winslet (Titanic) zijn ook Jude Law (Sherlock Holmes) en Jack Black (School of Rock) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nancy Meyers (The Intern).

The Holiday (2006) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op vrijdag 25 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, drama, romantiek. Speelduur: 136 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Moderne Kerstklassieker The Holiday zie je Eerste Kerstdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier