Vanavond op tv: Doorbakken & tv-première Zwaar Verliefd

Vanavond op tv: Doorbakken & tv-première Zwaar Verliefd
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 29 december

Kijktip :

André van Duin is vanaf vanavond weer terug met een nieuw seizoen van Doorbakken, waarin iedere week op luchtige wijze wordt teruggeblikt op de laatste aflevering van Heel Holland Bakt. Ook is de tv-première van Zwaar Verliefd en een nieuwe uitzending van Man Bijt Hond XL te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 29 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Zwaar Verliefd

RTL 4
20:30 uur

Onder anderen Jim Bakkum, Barbara Sloesen en Abbey Hoes zijn dinsdagavond te aanschouwen in de Nederlandse romcom Zwaar Verliefd, die voor het eerst op tv te zien is.

Verhaal
De jonge, succesvolle dierenarts Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf en de liefde. Ruben is dé perfecte man. Hij is knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador, Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven...

Man Bijt Hond XL: o.a. eendenfluisteraar

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Man Bijt Hond XL onder andere nieuwe beelden van de eendenfluisteraar en een jonge nomade op de Veluwe.

Eendjes
Eendenfluisteraar Martijn gaat zijn kleine eendjes uitzetten in de natuur. Penny blijkt aan een knopenfobie te lijden.

Nomade
In het bos op de Veluwe zwerft al maandenlang een jonge nomade rond.

Familiegeschiedenis
Ook wordt er onverwachts aangebeld in Hoorn en komt een bijzondere familiegeschiedenis naar voren.

Nieuw: Het Hoge Noorden

Eén
20:37 uur

In het Vlaamse programma Het Hoge Noorden trekt journaliste Annemie Struyf door Noorwegen, op bezoek bij Belgen die in het Hoge Noorden een nieuw leven willen beginnen. De afleveringen zijn elke dinsdag om 20:35 uur te zien op België Eén.

Plannen
Annemie volgt zeven Vlaamse gezinnen die naar het Hoge Noorden verhuizen - sommigen wonen er al een tijdje, anderen maken nu plannen om te vertrekken uit België om daar een nieuw leven op te bouwen.

Verhuizen
Zoals Veerle en Eddy. Zij hebben zeven kinderen en maken zich klaar om naar Noorwegen te verhuizen. Alleen de drie jongste dochters gaan mee naar een piepklein eiland, vlak onder de poolcirkel.

Schapenboer
Annemie gaat ook langs bij de 32-jarige Adriaan. Hij heeft zijn academische carrière als landbouwingenieur ingeruild voor een leven als schapenboer op een eiland in de buurt van Hammerfest, de meest noordelijke stad van Europa.

Terug: Doorbakken

NPO 1
22:25 uur

André van Duin blikt ook dit jaar terug op de afleveringen van Heel Holland Bakt. Het nieuwe seizoen van Doorbakken is eenmalig op dinsdag om 22:25 uur en daarna wekelijks op woensdag om 21:25 uur te zien op NPO 1.

Humoristisch
André van Duin blikt een knusse studio-bakkerij op humoristische wijze terug op de leukste momenten van Heel Holland Bakt.

Masterclass
De afgevallen thuisbakker van de voorgaande aflevering komt langs en krijgt van Robèrt van Beckhoven een masterclass om zijn of haar fouten uit de serie te verbeteren.

Uitje
Janny van der Heijden neemt André wekelijks mee op pad voor een educatief uitje, met als thema een baksel of voorwerp uit de tent. Ook zijn er extra beelden die de afleveringen van Heel Holland Bakt niet haalden te zien.

Muziek: Het beste van... Dolly Dots

NPO 3
22:30 uur

Bekende Nederlanders blikken terug op alle hits van de Dolly Dots en vertellen over het gevoel dat de damesgroep bij hen oproept.

Dansen
De ambitie van de Dolly Dots ging verder dan zingen alleen. De groep kreeg een eigen speelfilm in Amerika, een televisieserie bij de TROS en zelfs een eigen Barbiepop. Dansen ging ze iets minder goed af. Konden de dames dat niet of was er een andere reden voor de simpele choreografie van de groep?

Romance
Twee exen van de Dolly Dots vertellen hoe hun romance lang geleden ontstaan is. Hoe zijn de herinneringen aan die relatie? En we zien een geweldig optreden in een volgepakt Ahoy waar de Dots schitteren in latex. Hoe zit dat precies?

Playbackgroepjes
En Dolly Dots-fan Richard Groenendijk vertelt hoe hij zijn plek toch opeiste terwijl er voor hem geen plek was in de playbackgroepjes op de lagere school.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV