Vanavond op tv: RTL Exclusief Eindejaarsspecial, Volendam - 20 jaar later en meer

Vanavond op tv: RTL Exclusief Eindejaarsspecial, Volendam - 20 jaar later en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 december

Kijktip :

Vanavond kun je kijken naar de eerste uitzending van RTL Exclusief, dit belooft een bijzondere eindejaarsspecial te worden. Ook kun je kijken naar een aangrijpende documentaire over de Volendambrand van 20 jaar geleden. Er wordt ook teruggeblikt op mensen die zijn overleden het afgelopen jaar, en er worden mooie films uitgezonden… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: RTL Exclusief Eindejaarsspecial

RTL 4
20:30 uur

In het nieuwe programma RTL Exclusief ontvangt Beau van Erven Dorens in een talkshowsetting bekende figuren uit de actualiteit, gespeeld door acteurs/cabaretiers. Voordat de wekelijkse uitzendingen vanaf zondag 3 januari te zien zijn, is er deze 30 december een eindejaarsspecial. Koningin Máxima (gespeeld door Martine Sandifort), premier Mark Rutte (Remko Vrijdag) en voetbalanalist Johan Derksen (Kasper van Kooten) zijn te gast om de hoogte- en dieptepunten van 2020 te bespreken. Beau bespreekt de coronacrisis met premier Rutte, met koningin Máxima evalueert hij de veel besproken Griekse herfstvakantie van de Oranjes en met Johan Derksen kijkt hij terug op de VI-rel van afgelopen zomer. Ook gaat Beau zoomen met Diederik Gommers. Martien Meiland komt voorbij en doventolk Irma Sluis wordt in het zonnetje gezet. Bovendien is er speciaal voor Johan Derksen een verbinding met de hemel en zijn er de eerste beelden van de oudejaarsconference van Youp van 't Hek.


Gesprek: Volendam - 20 jaar later

NPO 3
20:30 uur

Twintig jaar na de brand in café De Hemel in Volendam spreekt Rachel Rosier in Volendam - 20 jaar later met een bijzondere vriendinnengroep die de brand overleefde. Op 1 januari 2021 is het twintig jaar geleden dat er een zware brand uitbrak in het Volendamse café ’t Hemeltje in Volendam. Marga, Willie, Eline, Melanie, Lisa en Monique waren toen veertien jaar. Ze verloren in deze nacht vrienden en familieleden en liepen zelf ernstige brandwonden op. De laatste jaren komt de groep door hun drukke levens als jonge moeders nog maar weinig samen. Over de brand spreken ze elkaar nauwelijks. Nu zoeken ze elkaar op om herinneringen op te halen. Zo nemen ze Rachel mee naar café De Hemel waar sinds de brand de tijd heeft stilgestaan.


NOS Uit het Leven 2020

NPO 1
21:35 uur

Herman van der Zandt brengt in NOS Uit het Leven 2020 een laatste saluut aan bekende en onbekende mensen die in 2020 overleden. Met onder anderen Aart Staartjes, Liesbeth List, Jan des Bouvrie, Marc de Hond en Sean Connery. Onder de onbekende namen onder anderen de Chinese arts die als eerste alarm sloeg over corona en de vrouw die op veertienjarige leeftijd model stond voor Sneeuwwitje in de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney.


Cabaret: Martijn Koning - Koning Van De Dieren

RTL 4
21:44 uur

Registratie van de cabaretshow 'Koning Van De Dieren' van Martijn Koning uit het theaterseizoen 2016-2017. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een hele show te wijden aan onze beste vrienden. Martijn heeft gelukkig energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op. Hij heeft geheid de 'hoogste grapdichtheidgarantie'. Zijn hoofd staat niet stil. Als een flipperkast vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af.


Filmkomedie: Groundhog Day

NET 5
22:50 uur

In Groundhog Day is Phil Connors een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse Groundhog Day te verslaan. Als hij de volgende morgen wakker wordt, ontdekt hij dat hij steeds weer dezelfde Groundhog Day herbeleefd. Eerst gebruikt hij dit in zijn voordeel, maar dan komt het besef dat hij gedoemd is om de rest van zijn leven op dezelfde plek door te brengen.


Dramafilm: Intouchables

NPO 2
23:25 uur

Intouchables is een Frans filmdrama. Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in één van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijk verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: RTL Exclusief Eindejaarsspecial, Volendam - 20 jaar later en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier