Vanavond op tv: nieuwe serie De K van Karlijn, start reisprogramma Het Dorp

Vanavond op tv: nieuwe serie De K van Karlijn, start reisprogramma Het Dorp
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 januari

Kijktip :

Ook op de zesde dag van het nieuwe jaar gaan er weer veel nieuwe programma's van start op televisie. Vanavond zijn dat onder meer de komische dramaserie De K van Karlijn met Tjitske Reidinga en het 'reisprogramma' Het Dorp met Wim Daniëls en Huub Stapel. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Meiden die rijden

NPO 3
20:25 uur

In het nieuwe programma Meiden die rijden volgt omroep PowNed veertien vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. De meiden rijden op enorme trucks van zo’n 500 pk, doorkruisen soms heel Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn.

Nieuw: De perfecte verbouwing

RTL 4
20:30 uur

In het nieuwe programma De perfecte verbouwing krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken allebei een ontwerp. Na de keuze volgt de verbouwing. In de eerste aflevering zien we Gaby en Jan Haro uit Maarn. Ze hebben achter hun huis een stuk grond gekocht, maar weten niet hoe ze daar al hun dromen uit kunnen laten komen.

Nieuw: De K van Karlijn

NET 5
20:30 uur

Net5 start vanavond met de nieuwe komische dramaserie De K van Karlijn. Nadat ze de diagnose borstkanker krijgt, besluit Karlijn met een enorme berg humor en ironie door het leven te gaan. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, laat Karlijn niet toe. Het lijkt haar de juiste manier om het zware traject dat voor haar ligt aan kan gaan. Na de diagnose heeft vooral Karlijns man Victor het zwaar met dit nieuws.

Nieuw: Brut, dromen onder grote druk

RTL 4
21:25 uur

In het nieuwe programma Brut, dromen onder grote druk wordt chef-kok Hans van Wolde twee jaar gevolgd tijdens het verwezenlijken van zijn droom om het beste, mooiste, uniekste en bijzonderste restaurant van Nederland te starten. Beleving moet centraal staan in Brut172, dat na aankoop nog een vervallen boerderij in het Limburgse dorpje Reijmerstok is. Het proces om zijn droom te realiseren loopt niet gemakkelijk.

Terug: Hart in Aktie

SBS 6
21:30 uur

Wendy van Dijk zet in een nieuw (corona)seizoen van Hart in Aktie op betrokken en bevlogen wijze mensen die het oprecht verdienen in het zonnetje. Wendy helpt mensen die een hoge gunfactor hebben omdat ze bijvoorbeeld de handen uit de mouwen steken voor anderen of omdat ze een verhaal hebben dat herkenbaar is en raakt. Ook de verborgen camera wordt ingezet.

Nieuw: Het Dorp

NPO 1
22:00 uur

In nieuwe programma Het Dorp reizen acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland op zoek naar het echte dorpsgevoel. Als echte dorpsjongens vragen Huub en Wim zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. De rode draad van de serie is: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland?

Nieuw: Ik word prostituee

NET 5
22:10 uur

In de nieuwe vierdelige documentaireserie Ik word prostituee ontdekt en toont de 35-jarige Yvette wat het betekent als je in Nederland in de prostitutie wil gaan werken. Yvette geeft een kijkje in de wereld van sekswerk, welke werkvormen er voor haar mogelijk zijn, wat er echt bij haar past, maar ook welke risico’s een sekswerker loopt tijdens zijn of haar werk.

Docu: Aretha Franklin - Soul Sister

NPO 2
22:50 uur

De documentaire Aretha Franklin - Soul Sister gaat over de speciale band van soulzangeres Aretha Franklin met muziekstad Detroit en de rol die ze eind jaren zestig in de vrouwen- en burgerrechtenbeweging speelt. Ondanks haar ongekende succes blijft ze altijd die 'Soul Sister', gehecht aan Detroit en zijn gemeenschap. Verschillende vrienden van Franklin vertellen over de betekenis van haar muziek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV