Eerste twee Mad Max-films zijn zaterdag 9 januari te zien op Veronica

Eerste twee Mad Max-films zijn zaterdag 9 januari te zien op Veronica
Iconische films ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hoewel Mel Gibson inmiddels weer wat naar de achtergrond is verdwenen in Hollywood, was hij in de jaren tachtig en negentig één van de grootste filmsterren op aarde. Zijn grote doorbraak volgde op de legendarische Mad Max-films van George Miller. De eerste twee delen, Mad Max en Mad Max 2: The Road Warrior, zijn zaterdag (9 januari) te zien op Veronica.

Mad Max (1979)

De normale samenleving is in verval geraakt. De autowegen zijn een nachtmerrieachtig decor geworden voor een dodelijk spel tussen een groep criminele motorrijders en een handjevol jonge politieagenten in opgevoerde volgauto's. Max is een jonge agent, verantwoordelijk voor de dood van een van de leiders van de motorrijders. Zijn vriendin, Jessie, wil dat hij bij de politie-eenheid weggaat. Max stopt bij de politie en wil alleen nog maar rust. Met Jessie en haar baby besluit hij een lange vakantie houden. Totdat hij met een van de bendeleden in aanraking komt en een nieuwe periode van waanzinnig geweld en wraak aanbreekt.

Mad Max (1979) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op zaterdag 9 januari om 20.00 uur te zien op Veronica. Je kunt Mad Max streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Mad Max 2: The Road Warrior (1981)

De wereld is niet meer zoals die was. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. De eenzame zwerver Max Rockatansky trekt doelloos rond, op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Dan komt hij bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.

Mad Max 2: The Road Warrior (1981) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 9 januari om 21.50 uur te zien op Veronica. Je kunt Mad Max 2: The Road Warrior streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★

Ondanks het astronomisch lage budget wist de Australische regisseur George Miller al in de eerste Mad Max-film een indrukwekkend post-apocalyptisch decor te creëren. De oneindige leegte van het landschap maakt grote indruk, vooral op het grote bioscoopscherm. Ook op je eigen tv is het echter genieten van de fantastische Mad Max-films, die bol staan van de actie en spanning. De charismatische Gibson werd terecht wereldberoemd dankzij deze rollen, die in 1985 nog een vervolg kregen met Mad Max Beyond Thunderdome. In 2015 nam Tom Hardy het stokje over voor het meesterwerk Mad Max: Fury Road.

Mad Max en Mad Max 2: The Road Warrior zijn op zaterdag 9 januari achter elkaar te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV