Woensdag in Op1: Wouke van Scherrenburg over nieuwe serie De Strijd om het Binnenhof

Woensdag in Op1: Wouke van Scherrenburg over nieuwe serie De Strijd om het Binnenhof
De gasten van woensdag 13 januari

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 13 januari 2021

  • Vanavond bij Op1 vertelt Suse van Kleef over Groot-Britannie, waar de Britse variant van het virus leidt tot paniek. Ab Osterhaus bespreekt de gevaren van weer een nieuwe virusvariant: de Braziliaanse. En krijgen we te maken met een avondklok? Joost Vullings, politiek verslaggever voor EenVandaag, schuift aan met het laatste nieuws uit de Tweede Kamer.

  • Longarts Wanda de Kanter is misschien wel de fanatiekste anti-tabak activist van Nederland. Ze stopt nu met haar werk als longarts in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, om zich volledig te richten op haar strijd tegen roken. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom ze vecht voor een rookvrije generatie.

  • Het leven van Jaqueline Groen stond het afgelopen jaar volledig in het teken van corona. Ze was burgemeester van een van de zwaarste getroffen gemeentes in ons land, het Gelderse Heerde. Tot het virus ook vat op haar kreeg en ze gedwongen haar ambt moest neerleggen. Vanavond bij Op1 vertelt ze over de ziekte en het afgelopen jaar.

  • Het gaat er soms hard aan toe in de Tweede Kamer, maar het is nog niets vergeleken met wat zich daar vroeger afspeelde: nietsontziende machtsstrijd, onthoofdingen en levens vol tragiek. Voormalig politiek journalist Wouke van Scherrenburg dook voor de nieuwe serie De strijd om het Binnenhof in de levens van politieke kopstukken, van Thorbecke tot Pim Fortuyn.

De strijd om het Binnenhof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Wouke van Scherrenburg over nieuwe serie De Strijd om het Binnenhof of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier