Zondag 17 januari in Tegenlicht: schoonheidsideaal van de toekomst

Zondag 17 januari in Tegenlicht: schoonheidsideaal van de toekomst
Mooi zijn is nog nooit zo belangrijk geweest

Kijktip :

Anno 2021 is het uiterlijk belangrijker dan ooit. Want mooi zijn en voldoen aan het geldende schoonheidsideaal heeft veel voordelen. Maar wie bepaalt nu eigenlijk wat mooi is, en hoe ziet het schoonheidsideaal van de toekomst eruit? Tegenlicht doet onderzoek.

Tegenlicht gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Inspuiten
Beauty pays, dat is het stramien van tegenwoordig. We filteren massaal onze selfies om online beter voor de dag te komen en het inspuiten van lippen en billen is gemeengoed geworden. Mooi zijn helpt niet alleen bij het vinden van een relatie, maar ook van een baan, huis en netwerk. Toch vindt er in de mode en reclame een trend plaats richting meer diversiteit en kleur.

Body positivity
Ook social media gaan mee in de trend: er komt steeds meer ruimte voor body positivity en plus-size modellen. Maar is dat wel het hele verhaal? Uiterlijk is nóg belangrijker geworden door invloed van social media en de groei van de diensteneconomie. Meer dan ooit investeren mensen in schoonheid en het wordt de drijvende kracht in het leven van velen.

Tegenlicht is elke zondag rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag 17 januari in Tegenlicht: schoonheidsideaal van de toekomst of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier