Legendarische western The Good, the Bad and the Ugly zie je zondag op RTL 7

Legendarische western The Good, the Bad and the Ugly zie je zondag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het is één van de meest legendarische westerns aller tijden: The Good, the Bad and the Ugly. Met dit briljante meesterwerk zette regisseur Sergio Leone zichzelf definitief op de internationale filmkaart, om daar niet meer van te verdwijnen. De film is zondag te zien op RTL 7 en je kunt The Good, the Bad and the Ugly streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Joe en Tuco leven in het Wilde Westen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze sluiten een deal: Joe levert de gezochte Tuco af bij de sheriff, strijkt daarmee een hoge premie op en zal vervolgens Tuco op het nippertje redden van de strop. Het plan slaagt en ze kunnen ontsnappen. Wanneer ze kennismaken met Setenza, een gewetenloze gangster, wordt de inzet nog groter. Samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar die volgens een zekere Bill Carson zou verborgen zijn op een kerkhof.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Sergio Leone timmerde al een paar jaar flink aan de weg dankzij de prachtige films A Fistful of Dollars (1964) en For a Few Dollars More (1965). Hiermee zette de Italiaanse filmmaker het genre van de spaghettiwestern internationaal op de kaart, een westernstijl die veel navolging vond - zowel in Europa als in Hollywood. De films kenmerken zich door een lyrische stijl, epische verhalen, extreme geweldsuitbarstingen en een schitterend breedbeelformaat, die regelmatig volledig worden ingenomen door close-ups van bijvoorbeeld de ogen van de hoofdrolspelers. Met The Good, the Bad and the Ugly leverde Leone één van zijn absolute meesterwerken af.

Cast
Naast Clint Eastwood (Gran Torino) zijn ook Lee Van Cleef (Escape from New York) en Eli Wallach (The Godfather, Part III) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sergio Leone (Once Upon a Time in the West).

The Good, the Bad and the Ugly (1966) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is op zondag 17 januari om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: western. Speelduur: 178 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Legendarische western The Good, the Bad and the Ugly zie je zondag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier