Inauguratie Joe Biden live op tv en online op woensdag 20 januari

Inauguratie Joe Biden live op tv en online op woensdag 20 januari
Democraat volgt Donald Trump op

Kijktip :

Op woensdag 20 januari is het zover. Dan vindt de inauguratie van Joe Biden tot de 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika plaats in de hoofdstad Washington, D.C., bij het Capitool. De NOS doet live verslag en de inauguratie is ook te volgen op een livestream via Gids.tv.

Inauguratie Joe Biden gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Optredens
Niet alleen Biden wordt "ingehuldigd" tijdens de indrukwekkende ceremonie bij het Capitool in Washington. Ook Kamala Harris wordt als de eerste Indiaas-Amerikaanse, de eerste Afro-Amerikaanse en de eerste vrouwelijke vicepresident in de Amerikaanse geschiedenis geïnaugureerd. Verder vinden er ook diverse muzikale optredens plaats tijdens de ceremonie. Zo zal countryster Garth Brooks het podium betreden.

Lees verder onder de video's.

Volkslied
Verder geven ook Jennifer Lopez en Lady Gaga acte de présence. Die laatste zal het Amerikaanse volkslied zingen. President-elect Joe Biden ziet de inauguratie als "het begin van een nieuwe nationale reis, een die de ziel van Amerika herstelt en Amerikanen samenbrengt". Daarbij zijn oud-president Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton ook te gast. Donald Trump is de grote afwezige, maar zijn vicepresident Mike Pence is wél aanwezig.

De inauguratie van Joe Biden is op woensdag 20 januari vanaf 16.50 uur LIVE te zien op NPO 1 en op een livestream via Gids.tv. Na afloop kun je de inauguratie van Joe Biden terugkijken op Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Inauguratie Joe Biden live op tv en online op woensdag 20 januari of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier