Nieuwe dramaserie Miss Scarlet and the Duke start donderdag op BBC First

Nieuwe dramaserie Miss Scarlet and the Duke start donderdag op BBC First
De allereerste vrouwelijke detective

Kijktip :

Vanaf donderdag 21 januari kun je op BBC First genieten van de nieuwe Brits-Ierse dramaserie Miss Scarlet and the Duke. Het klinkt als een kostuumdrama, en dat is het in zekere zin ook: de serie gaat over de eerste vrouwelijke detective in Victoriaans Londen.

Erfenis
Centrale figuur in Miss Scarlet and the Duke is Eliza Scarlet. Wanneer haar vader sterft, laat hij haar weinig na en daardoor belandt ze in een armoedige situatie. Ze gaat echter niet bij de pakken neerzitten en besluit in ieder geval één belangrijke erfenis van haar vader over te nemen: zijn detectivebureau. Het is een dappere beslissing, die getuigt van veel lef.

Oneerlijke praktijken
Door deze keuze is Eliza namelijk de eerste vrouwelijke detective in Victoriaans Londen. In de negentiende eeuw betekent dat: veel kritiek en oneerlijke praktijken die tegen haar gericht zijn. Om toch haar mannetje te kunnen staan in deze harde wereld, zoekt Eliza een mannelijke partner. Die vindt ze in de norse rokkenjager William Wellington, beter bekend als de Duke.

De nieuwe dramaserie Miss Scarlet and the Duke is vanaf donderdag 21 januari wekelijks om 21.00 uur te zien op BBC First. Lees hier op welk kanaal BBC First te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe dramaserie Miss Scarlet and the Duke start donderdag op BBC First of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier