Recensie: The White Tiger is grimmige tegenhanger van Slumdog Millionaire

Recensie: The White Tiger is grimmige tegenhanger van Slumdog Millionaire
Gebaseerd op een bejubelde bestseller

Film :

Sinds 22 januari staat de film The White Tiger op Netflix. Armoede en rijkdom in een houtgreep waar je U tegen zegt. Een cultuurshock ligt op de loer... Lees hier de filmrecensie van The White Tiger.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kroonluchters en kakkerlakken
Het verhaal gaat over de jongeman Balram. Hij is van arme komaf en droomt ervan om een succesvolle ondernemer te zijn. Hij schopt het tot chauffeur van de zeer rijke Ashok en diens vrouw Pinky Madam. Hij dient hen zo goed als hij kan, want dat wordt hem door de maatschappij opgelegd. Maar wanneer hij verraden wordt, beseft hij hoe ver de hogere kaste wil gaan om zichzelf te beschermen. Balram staat op het punt om alles te verliezen.

Adarsh Gourav, Priyanka Chopra, en Rajkummar Rao in de film 'The White Tiger'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
The White Tiger is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Aravind Adiga, die de Booker Prize won. De warme Oscarwinnende film Slumdog Millionaire, waarnaar Balram verwijst, is nooit ver weg in de film. Dit wordt in dit verhaal echter een stuk grimmiger, donkerder en duisterder. Er zijn in India maar twee manieren om uit de armoede te komen, legt de centrale personage in The White Tiger uit: via criminaliteit of de politiek. Met prima acteerwerk van de cast wordt het nooit saai. Een boeiend verhaal - had misschien een half uurtje korter kunnen zijn - die uiteindelijk niet zo sympatiek eindigt. Dit zal voor sommige kijkers een tegenvaller zijn. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Adarsh Gourav (Leila) en Priyanka Chopra (Baywatch) is ook Rajkummar Rao (Made in China) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Rajkummar Rao (99 Homes).

Vanaf 22 januari is de film The White Tiger te streamen op Netflix. Genre: Misdaad, Drama. Tijdsduur: 131 minuten. IMDb-score 7,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The White Tiger is grimmige tegenhanger van Slumdog Millionaire of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier