Top 5: Beste films over de Tweede Wereldoorlog

Top 5: Beste films over de Tweede Wereldoorlog
Waar kun je de films streamen?

Film :

Er zijn door de jaren heen flink wat films gemaakt over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. WOII heeft flink wat herinneringen achtergelaten, waardoor er zowel goede als slechte films zijn gemaakt. De goeden lichten wij er graag voor je uit.

Het gloednieuwe oorlogsdrama The Dig (2021) is vanaf vrijdag te zien op Netflix. Lees hier waar je The Dig kunt streamen.

5. Hacksaw Ridge (2014)

IMDb: 8,1


Deze oorlogsfilm vertelt het indrukwekkende waargebeurde verhaal over Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld van 1942 bevond, maar absoluut weigerde om te moorden en wapens te dragen. Tijdens de zware slag om Okinawa wist hij 75 mannen te redden, gewonden te evacueren en werd hij een grote oorlogsheld. Lees hier waar je Hacksaw Ridge kunt kijken.

4. Jojo Rabbit (2019)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,9

Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïeve patriottisme wordt getest als een jong meisje zijn wereldvisie door elkaar gooit en hem dwingt om zijn grootste angsten onder ogen te zien. Lees hier waar je de film Jojo Rabbit kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Jojo Rabbit

3. A Bridge Too Far (1977)

IMDb: 7,4


Deze oorlogsklassieker gaat over de Operatie Market Garden. Het decor van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereld Oorlog waarmee een begin werd gemaakt met de bevrijding van Nederland boven de rivieren. De brug bij Arnhem die uiteindelijk 'te ver' blijkt te zijn, geeft de geallieerden de mogelijkheid om door de verdedigingslinies van Duitseland heen te trekken. Lees hier waar je A Bridge Too Far kunt kijken.

2. Schindler's List (1993)

IMDb: 8,9


Steven Spielberg's moderne meesterwerk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van meer dan duizend Joodse arbeiders. Lees hier waar je Schindler's List kunt kijken.

1. Saving Private Ryan (1998)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb: 8,6


Een groep soldaten onder leiding van kapitein Miller krijgt na de bestorming van Omaha Beach in Normandië het bevel een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en hem naar huis te brengen. De indrukwekkende oorlogsfilm is bekroond met vijf Oscars voor onder andere beste geluid en beste regisseur. Lees hier waar je Saving Private Ryan kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Saving Private Ryan.

Bekijk ook de top 5 beste oorlogsfilms en de top 10 beste films van Steven Spielberg.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Top 5: Beste films over de Tweede Wereldoorlog of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV