Nieuw seizoen Het geheim van de meester begint dinsdag op NPO 2

Nieuw seizoen Het geheim van de meester begint dinsdag op NPO 2
Kunstwerken worden gereconstrueerd

Kijktip :

Vanaf dinsdag 26 januari zendt NPO 2 het nieuwe seizoen van Het geheim van de meester uit. In dit kunstprogramma reconstrueert een team van professionals de grootste werken van de beroemdste kunstenaars van Nederland. Ze doen precies wat de meester ook deed.

Het geheim van de meester gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tot leven
Tijdens het proces hopen de professionals de techniek, stijl, belevingswereld en tijdgeest van de kunstenaar te doorgronden en op die manier het werk tot leven te brengen. Met behulp van de modernste technieken, waarmee de oorsprong en samenstelling van materialen en pigmenten uit vorige eeuwen worden achterhaald, kunnen de kunstwerken worden gereconstrueerd.

Levensverhaal
Daarnaast worden het levensverhaal van de kunstenaar en de tijdgeest van weleer onderzocht. Hoe zijn de keuzes van de kunstenaar te verklaren? En zitten er misschien verborgen symboliek en boodschappen in de werken? De eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat over 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer. Het team ontdekt een handige perspectieftruc, een verdwenen wasmand en een dramatisch einde voor de schilder zelf.

Het nieuwe seizoen van Het geheim van de meester is vanaf dinsdag 26 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Het geheim van de meester begint dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier